MInistrul Mediului, Apelor şi Pădurilor Mircea Fechet a afirmat că are un plan ambiţios pentru reorganizarea ministerului pe care îl conduce, despre care consideră că este „un minister foarte stufos”, având foarte mule regii şi agenţii. El a adăugat că are în vedere digitalizarea completă a sistemului de avizare, „românii folosind ROeID, adică acel sistem unic naţional de logare, fie că vor fi nevoiţi să intre pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu, fie că vor trebui să ceară un acord de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, fie că vor avea nevoie de alte astfel de acorduri, avize sau acte de această natură, o vor face într-un singur loc şi o vor face electronic”. Liberalul a oferit exemplul „ridicol” în care AFM solicită unui cetăţean un certificat fiscal care este emis tot de către AFM, iar din acest punct de vedere va rămâne o singură entitate care va emite astfel de avize.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am avut deja primele discuţii cu colegii şi ceea ce vă pot spune la acest moment este că Ministerul Mediului va fi foarte ambiţios atunci când vom face această reorganizare. Este un minister foarte stufos, este un minister cu foarte multe agenţii, cu foarte multe regii, iar din acest motiv nu vreau să ratez această oportunitate şi acest moment, în care nu doar că putem face această reorganizare, dar suntem obligaţi să o facem. Dacă îmi permiteţi să vă spun câteva dintre deciziile incipiente pe care le-am luat, vă pot spune că în Ministerul Mediului va rămâne o singură entitate de reglementare, adică avizele pe care le dau diferite instituţii, că vorbim de Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate, că vorbim despre Apele Române, că vorbim despre Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, că vorbim despre agenţiile de protecţie a mediului”, a afirmat Mircea Fechet, întrebat la finalul şedinţei de joi a Guvernului în ce constă reorganizarea la MInisterul Mediului, în contextul în care premierul a solicitat o reorganizare a instituţiilor statului.

El a mai explicat că românii sunt puşi pe drumuri pentru a obţine aceste documente şi a o oferitun exemplu„ridicol” în sensul în care Administraţia Fondului de Mediu solicită unui cetăţean un certificat fiscale pe care tot AFM îl emite. Astfel, va rămâne o singură entitate care va emite astfel de avize, a mai precizat ministrul Fechet.

„Şi astăzi, de multe ori, românii sunt puşi pe drumuri în mai multe locuri. Cred că cel mai ridicol exemplu este cel în care Administraţia Fondului de Mediu îţi cere un certificat fiscal pe care tot Administraţia Fondului de Mediu ţi-l emite. Din acest punct de vedere, pot să vă spun că va rămâne o singură entitate care va emite astfel de avize. Pot să vă spun că vom digitaliza complet acest sistem de avizare, românii folosind ROeID, adică acel sistem unic naţional de logare, fie că vor fi nevoiţi să intre pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu, fie că vor trebui să ceară un acord de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, fie că vor avea nevoie de alte astfel de acorduri, avize sau acte de această natură, o vor face într-un singur loc şi o vor face electronic”, a mai spus Mircea Fechet.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.