Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a declarat marţi, pentru News.ro, că partidul suportă cheltuielile pentru deplasarea preşedintelui formaţiunii, Liviu Dragnea, şi a premierului Sorin Grindeanu la Washington DC, la ceremonia de îmvestire a noului preşedinte al SUA, Donald Trump.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat ce sumă va fi alocată de Camera Deputaţilor pentru deplasarea lui Liviu Dragnea la Washington DC, Mircea Drăghici a spus că tooate costurile sunt suportate de partid.

“Nicio sumă. Eu plătesc de la partid, eu sunt trezoierul partidului şi plătesc de la partid şi pentru domnul Grindeanu şi pentru domnul Dragnea”, a afirmat social-democratul.

”Acum merg la firmele de turism să negociez probabil şi un discount dacă se va putea. Achităm atât deplasarea, cât şi cazarea, totul se achită prin agenţii de turism. Nu vă pot spune suma, pentru că nu o cunosc la momentul acesta”, a mai spus Drăghici.

Trezorierul PSD a subliniat că nu există ”nicio conotaţie financiară” pentru Camera Deputaţilor în această chestiune.

“Invitaţia e nominală şi pe partid. Memorandumul a fost doar ca să se ştie că se pleacă, dar nu are nicio conotaţie financiară pe Cameră”, a completat Mircea Drăghici. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat, luni seară, că invitaţia la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA a venit de la Comitetul de organizare. El nu a menţionat în ce calitate a primit invitaţia şi a ironizat precizările Administraţiei Prezidenţiale pe acest subiect, spunând că el totuşi "se încăpăţânează" să meargă.

Liviu Dragnea a confirmat că deplasarea în SUA va fi plătită de către Camera Deputaţilor.

Preşedinţia a precizat, luni, că practica Statelor Unite la ceremonia de inaugurare a preşedinţilor prevede că alte ţări sunt reprezentate doar la nivel de ambasador, nefiind invitaţi şefi de stat sau de Guvern, motiv pentru care România va fi reprezentată de către ambasadorul român la Washington, George Maior.

Reacţia Preşedinţiei a fost transmisă după ce Camera Deputaţilor a aprobat deplasarea lui Liviu Dragnea în SUA pentru a participa la ceremonia de preluare a mandatului de către Donald Trump.

Secretarul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu (PSD), a anunţat că preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, a fost invitat să participe la ceremonia de învestire a noului preşedinte al SUA, Donald Trump, Biroul Permanent al Camerei aprobând în unanimitate deplasarea liderului social-democrat, în perioada 17 – 21 ianuarie.

Invitaţia primită de Liviu Dragnea este semnată de vicepreşedintelui Comitetului de inaugurare, Elliott Broidy. În invitaţia transmisă lui Liviu Dragnea, Elliott Broidy scrie că va fi "plăcerea" lui de a-l invita pe acesta ca oaspete al său la acest eveniment. Programul vizitei prevede un dejun privat cu demnitari străini, miercuri, participarea la un concert, joi, precum şi o cină oferită "la care îşi vor face apariţia" şi Donald Trump şi vicepreşedintele său. Vineri va avea loc ceremonia de depunere a jurământului, parada inaugurală şi un bal, la care va veni şi Donald Trump.

Elliott Broidy este vicepreşedinte al Comitetului de inaugurare şi membru al Partidului Republica, pentru care a strâns fonduri în timpul campaniei electorale. El este om de afaceri. În 2009, a pledat vinovat într-un dosar în care era acuzat de dare de mită şi a plătit o cauţiune de 48 de milioane de dolari pentru a evita închisoarea.

Şi premierul Sorin Grindeanu a primit o invitaţie pentru a participa, la Washington DC, la ceremonia de învestire a celui de-al 45-lea preşedinte al SUA, Donald Trump, şi la evenimentele conexe prilejuite de acest moment. Sorin Grindeanu a declarat, luni, pentru News.ro că este posibil să meargă la aceste evenimente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.