Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a votat, sâmbătă, la Sibiu, "pentru familia dintre un bărbat şi o femeie", susţinând că este un vot pentru normalitate, în spatele căruia stau peste 3,5 milioane de semnături pe care le-a strâns Biserica. "Cu siguranţă românii nu sunt de acord cu adopţia copiilor de către persoanele homosexuale şi cu căsătoria cuplurilor homosexuale", a afirmat Trif.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trif a votat la o secţie de la Liceul Energetic Sibiu.

El a spus că a votat "pentru familia dintre un bărbat şi o femeie" şi că, "cu siguranţă, românii nu sunt de acord cu adopţia copiilor de către persoanele homosexuale şi cu căsătoria cuplurilor homosexuale".

Ministrul Turismului a mai susţinut că, aşa cum spunea mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, acest referendum este cel mai important act electoral de la revoluţie încoace.

"Am votat Da pentru familia dintre un bărbat şi o femeie. Este un vot pentru normalitate, mai ales că în spatele acestui vot stau peste 3,5 milioane de semnături pe care Biserica Ortodoxă Română le-a strâns pentru referendum. Cu siguranţă românii nu sunt de acord cu adopţia copiilor de către persoanele homosexuale şi căsătoria cuplurilor homosexuale. De aceea, îi invit pe toţi românii, pe toţi sibienii să vină la acest referendum. Înalt Preasfiinţia Sa Mitropolitul Streza spune că acest referendum este cel mai important act electoral de la revoluţie încoace. Cred că are dreptate şi de aceea este important să asigurăm o participare cât mai mare la acest referendum”, a declarat Trif.

Cele 18.662 de secţii de votare organizate în ţară pentru referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei s-au deschis sâmbătă, la ora 7:00, procesul de vot urmând să se încheie la ora 21:00 şi să fie reluat duminică după acelaşi program.

Întrebarea la care sunt chemaţi să răspundă alegătorii este: "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", decizia Legislativului vizând revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.