Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a declarat luni, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că speră că românii vor pleca în vacanţa de primăvară, care coincide şi cu sărbătoarea de Paşte şi 1 Mai, şi prin acest fapt vor ajuta sectorul turismui. Ministrul a dat asigurări, în contextul întârzierii voucherelor de vacanţă către angajaţii de la stat, că acestea vor fi date de instituţiile statului şi nu este niciun motiv să nu îşi facă rezervări pentru vacanţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului s-a referit la tichetele de vacanţă pentru angajaţii de la stat, în valoare de 1450 de lei pe care ar fi trebuit să le comande toate instituţiile statului.

”Până la momentul de faţă, constatăm cu toţii o întârziere. Evidenţa pe care am primit-o săptămîna trecută arăta că fuseseră emise tichete de 40 de milioane de lei, aproximativ 8 milioane de euro”, a spus Constantin Daniel Cadariu, precizând că este o sumă destul de mică pentru 2022, pentru că suma tuturor acestor tichete pentru sistemul bugetar mizează să fie de 300 milioane de euro. 

”Lucrurile se mişcă destul de încet, ca să nu spun altfel. Am făcut apel la aceste instituţii publice de a urgenta comandarea lor, e vorba de acele carduri, putem accepta că fiind vorba de achiziţii publice, să se întârzie”, a precizat Cadariu, arătând că atunci când a propus Ordonanţa şi când Guvernul a adoptat-o, pentru salariaţi exista posibilitatea până la 30 iunie să fie folosite inclusiv tichetele din 2019 şi 2020 care nu au fost folosite încă. 

”Sumele sunt bugetate, apelul meu către salariaţi este: cu certitudine vor fi vouchere pentru 2022, nu este un motiv să nu îşi facă rezervările”, a ţinut să precizeze ministrul Turismului. 

Constantin Daniel Cadariu a mai spus că la nivelul Guvernului s-a început o campanie de încurajare a oamenilor să facă rezervări şi să meargă în vacanţă, mizând şi având un argument evident, şi anume faptul că suntem ţară NATO şi pentru noi este o garanţie cum nu am avut niciodată, şi s-a văzut că nu am fost afectaţi.

”Foarte curând va veni vacanţa de primăvară, care va include şi sărbătoarea Paştelui şi cea de 1 Mai, eu cred şi sper că românii vor pleca în vacanţă şi prin acest fapt vor ajuta şi angajaţii din turism”, a mai declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.