Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a prezentat în comisiile din Parlament bugetul ministerului pentru anul 2023, el arătând că sectorul Transporturilor are nevoie de o finanţare consistentă şi în 2023, el afirmând că realizarea, în avans, a jaloanelor stabilite prin PNRR pentru infrastructura rutieră şi cea feroviară reprezintă un argument solid pentru solicitarea de majorare cu 17% a bugetului necesar proiectelor derulate de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Transporturilor a transmis că sectorul Transporturilor are nevoie de o finanţare consistentă şi în 2023!
 
”Am prezentat astăzi, în faţa Comisiilor reunite parlamentare pentru Transporturi, rezultatele acestui an precum realizarea, în avans, a jaloanelor stabilite prin PNRR pentru infrastructura rutieră şi cea feroviară. Sunt doar câteva dintre argumentele solide pentru solicitarea de majorare cu 17% a bugetului necesar proiectelor derulate de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii!”, a spus Sorin Grindeanu.
 
El a precizat că numai pentru admnistrarea şi dezvoltarea reţelei rutiere naţionale avem nevoie de 11,9 miliarde de lei şi 5,2 miliarde pentru infrastructura feroviară.
 
”Sunt cel puţin 100 de km de drum de mare viteză care vor putea fi deschişi anul viitor, dar pentru a atinge aceste rezultate trebuie să asigurăm finanţarea”, a mai arătat el. 
 
Ministrul a amintit câteva din proiectele la care le-am prezentat comisiei: cele 13 loturi ale A7, finanţate prin PNRR, între Ploieşti şi Paşcani, Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva (secţiunea cu tuneluri), 4 secţiuni ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti,  3 tronsoane ale Drumului expres Craiova-Piteşti,  5 secţiuni ale Autostrăzii Transilvania
 
”Şi pentru reţeaua feroviară avem proiecte care au nevoie de finanţare în 2023:  3 contracte pentru modernizare a căii ferate pe tronsonul Caransebeş – Timişoara – Arad, 2 contracte pentru electrificarea şi modernizarea a căii ferate pe tronsonul Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor,  97 de contracte pentru lucrări tip QUICK WINS pe raza Regionalelor CF Bucureşti, Craiova, Braşov şi Cluj”, a mai scris Grindeanu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.