Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, despre Ordonanţa privind impozitarea concediilor medicale, care a rămas blocată în Parlament şi încă este în vigoare, că o organizare mai bună şi o intensificare a controalelor ar putea să ducă la o echilibrare a situaţiei în ceea ce priveşte numărul de concedii medicale. El a arătat că ministrul Finanţelor poate da un răspuns privind acest act normativ, pentru că politica fiscală a României nu o face Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat despre Ordonanţa privind impozitarea concediilor medicale.

”Am o rugăminte, domnul ministru Boloş cred că o să mă ajute la formularea unui răspuns. Acea ordonanţă (..) reprezenta nişte măsuri fiscal-bugetare, nu nişte măsuri pentru sistemul de sănătate. Cred că trebuie o abordare echilibrată. Aici, aş menţiona un lucru care cred că este foarte important, în atribuţiile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate există foarte clar stipulat că dânşii au datoria să controleze modul în care se eliberează aceste concedii şi nu se referă la controlul pacienţilor ci la marii prescriptori de concedii medicale. Probabil o organizare mai bună şi o intensificare a controalelor ar putea să ducă la o echilibrare a situaţiei, în ceea ce priveşte numărul de concedii medicale. Politica fiscală a României nu o face Ministerul Sănătăţii”, a spus Alexandru Rafila, la Palatul Victoriei.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Întrebat dacă personal ar fi de acord cu eliminarea prevederii, Rafila a spus că ”trebuie judecat cu precauţie”.

”Sunt boli cronice, cu un impact foarte mare, inclusiv oncologice, de femeile gravide nu mai discutăm, că este o astfel de situaţie, avem şi urgenţele medico-chirurgicale, are cineva un accident, de exemplu. Dar trebuie o evaluare care trebuie făcută cu plătitorul, plătitorul este Casa de Asigurări de Sănătate, bugetul Casei e grevat de o datorie care a crescut, pentru că de la mai puţin de un miliard de lei am ajuns să plătim 6 miliarde de lei concedii medicale. Nu pot să spun dacă e mult sau puţin, dar trebuie făcută o analiză care să poată duce la decizia corectă”, a completat Rafila.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.