Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a referit şi la cazul bărbatului de 32 de ani care a murit acasă la scurt timp după ce fusese consultat la spitalul din Urziceni şi a precizat că dacă exista o suspiciune legată de starea lui nu trebuia trimis acasă, ci la Spitalul Judeţean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alexandru Rafila a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, despre cazul bărbatului de 32 de ani care s-a prezentat la spitalul din Urziceni, a fost consultat şi trimis acasă unde a murit. 
 
“Da, am auzit de acest al doilea caz. Oricum, acolo se desfăşoară nu numai o investigaţie din partea Inspecţiei Sanitare de Stat, se desfăşoară şi o investigaţie din partea poliţiei şi în momentul în care vom avea mai multe informaţii… Cred că aici are şi o componentă foarte importantă de medicină legală, pentru că un astfel de deces necesită o investigaţie de medicină legală care să precizeze cauzele decesului şi dacă există legătură de cauzalitate între prezentarea în cursul serii la acest spital şi cauza reală a acestui deces”, a afirmat ministrul Sănătăţii.
 
El a mai fost întrebat dacă spitalul din Urziceni are ecograf, în condiţiile în care bărbatul de 32 de ani ar fi fost trimis să facă o ecografie în mediul privat. 
 
“Spitalul are ecograf, dar nu ştiu la ce oră s-a prezentat. Dacă te prezinţi noaptea şi vă daţi seama, nu există nici permanenţa gărzii, probabil că nu mai exista cineva care să realizeze această ecografie. Chiar dacă nu exista şi exista suspiciune legată de starea lui, în niciun caz nu trebuia să-l trimită acasă. Există Spitalul de Urgenţă Judeţean unde el chiar trebuia trimis. Nu cunosc cazul, luaţi lucrurile astea ca o opinie personală. E o anchetă în curs care va soluţiona aceste lucruri”, a explicat ministrul Sănătăţii. 
 
Poliţiştii din Ialomiţa au deschis o anchetă, după ce un bărbat de 32 de ani a murit la domiciliul său, la scurt timp după ce fusese consultat şi tratat în spitalul din Urziceni.
 
Poliţiştii fac cercetări pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.