Ministrul propus la Agricultură, Adrian Chesnoiu (PSD), le-a spus, miercuri, parlamentarilor din comisiile de specialitate, la audierea pentru funcţia de miniştru, că nu doreşte să vină cu speech-uri pregătite, lacrimogene, şi a arătat că agricultura din România este la un moment de răscruce. Acesta a fost avizat favorabil, cu 24 de voturi pentru şi 6 voturi împotrivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chesnoiu şi-a început prezentarea arătând că a fost preşedintele comisiei de agricultură, de la începutul mandatului.

”Nu vin în faţa dumneavoastră cu speech uri pregătite, lacrimogene, care au rămas la nivel de intenţii. Există demnitate, onoare şi responsabiliate, în orice funcţie de demnitate publică”, le-a spus el colegilor.

Ministrul propus a afirmat că ”agricultura României este la un moment de răscruce, iar contextul internaţional este unul complicat”, şi a precizat că ţara noastră este ”un mare producător de cereale, cu un potenţial fantastic pe care în ultimii 30 de ani nu am ştiut să-l exploatăm”.

Ce îşi propune noul Guvern în domeniul Agiculturii

Noul Guvern îşi propune, la capitolul agricultură echilibrarea balanţei comerciale cu produse agroalimentare prin reducerea importurilor, stimularea exportului, a producţiei şi a consumului de produse româneşti

De asemenea, Prin Programul Naţional „România Educată”, ca parte componentă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, se urmăreşte ca, printr-o importantă susţinere financiară, să se creeze condiţiile necesare pentru atragerea unui număr cât mai mare de elevi către învăţământul liceal agricol.

Noul Guvern vrea să iniţieze şi programele de investiţii din zona montană care vizează înfiinţarea centrelor de colectare lapte, de sacrificare a animalelor, de colectare, spălare şi prelucrare primară a lânii, pentru înfiinţare a stânelor montane şi a centrelor de colectare şi prelucrare primară a fructelor de pădure şi a plantelor medicinale.

Alte priorităţi sunt operaţionalizarea Agenţiei de Calitate şi Marketing a Produselor Agroalimentare şi  strategii de stimulare a consumatorilor cu privire la produsele agroalimentare româneşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.