Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat, joi, la Brăila, că, pentru accelerarea campaniei naţionale de vaccinare, este necesară abordarea mediului rural. ”Acolo lumea poate fi mai uşor manipulată că nu are acces decât la parte din canalele media”, a afirmat Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a abordat, joi, la Brăila, subiectul vaccinării populaţiei din comunităţile rurale.

"Pe mine pe interesează foarte tare aspectul vaccinării în mediu rural şi în comunităţile mici si mijlocii. Acolo lumea poate fi mai uşor manipulată, pentru că oamenii nu au acces decât la o parte din canalele media, spre deosebire de zonele urbane unde oamenii pot disemina informaţiile pe care le primesc. De asemenea, există dificultăţi practice de deplasare din diferite motive spre un centru de vaccinare. Dacă vrem să creştem rata de vaccinare simţitor în România atunci trebuie să intrăm puternic în mediul rural”, a declarat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a afirmat că autorităţile locale şi judeţene trebuie să organizeze caravane mobile de vaccinare care să intre în comunităţile din mediul rural pentru a creşte numărul de persoane vaccinate.

Ministrul le-a transmis prefectului şi subprefectului de Brăila că trebuie să găsească soluţii împreună cu autorităţile locale, cu DSP şi Consiliul Judeţean pentru a organiza astfel de caravane care să acţioneze cu preponderenţă în mediile cu persoane vulnerabile care sunt dispuse să se vaccineze însă nu si să se deplaseze către centrele de vaccinare. 

”Am constatat la întâlnirea cu prefectul si subprefectul care a avut loc după vizita la Viziru că oameni din comunităţile sărace nu sunt vaccinaţi. Am propus să se organizeze, chiar daca este greu, caravane cu echipe mobile care să intre în mediul rural, în comunităţi vulnerabile şi să se dea drumul la vaccinare. Oamenii sunt deschişi la vaccinare dar trebuie sa fim printre ei pentru că aşa cum nu îşi permit să îşi plătească transportul pentru un curs de calificare sau pentru un loc de muncă nu îţi permit să îşi plătească transportul pentru a se vaccina pentru ca asta este abordarea. Trebuie să se facă eforturi, cu DSP cu Consiliul Judeţean cu autorităţile locale şi să se facă caravane mobile care sa intre în mediul rural şi să vaccineze persoanele care vor să se vaccineze. Vaccinuri sunt, am întâlnit oameni şi tineri şi vârstnici dispuşi să se vaccineze dar trebuie să venim în sprijinul lor", a mai declarat Raluca Turcan. 

Autorităţile şi-au propus vaccinarea a 5 milioane de persoane până la 1 iunie, iar până miercuri seară fuseseră imunizate 4.029.619 persoane.



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.