Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a declarat la Iaşi, întrebat despre varianta ca pensiile să fie indexate cu rata inflaţiei începând de la 1 ianuarie, că atunci când va fi luată o decizie, aceasta va fi anunţată. "Nu vrem să dăm speranţe seniorilor noştri", iar ulterior promisiunile să nu fie onorate, a argumentat ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de jurnalişti dacă data de 1 ianuarie, avansată duminică de Marcel Ciolacu pentru indexarea pensiilor nu reprezintă un termen prea îndepărtat în condiţiile creşterii ratei inflaţiei, Budăi a răspuns că este luată în calcul majorarea pensiilor, dar că anunţul se va face când va fi decisă această măsură.

"Noi ne gândim să majorăm pensiile, asta înseamnă că ne gândim la pensionari, într-o situaţie economică nu tocmai fericită pentru întregul glob. Marcel Ciolacu nu a folosit nici o dată, pentru că nu ne permitem să aruncăm ceva în comunicare publică, să dăm vreo speranţă seniorilor noştri pe care ulterior să nu o folosim. Cum s-a întâmplat la cele trei pachete succesive de măsuri, atât sociale, cât şi economice, şi am anunţat fix când am avut decizia luată, aşa vom face şi acum. Ceea ce a anunţat Marcel Ciolacu la bilanţul nostru este că lucrăm la al patrulea pachet de măsuri. Am onoarea ca partidul să aibă încredere în mine şi să lucrez din 2018 încoace la toate programele de guvernare şi la toate măsurile pe care le luăm", a declarat la Iaşi, într-o conferinţă de presă, ministrul Muncii, Marius Budăi.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a dat asigurări că pensiile se vor majora, de la 1 ianuarie anul viitor „cel puţin" cu rata inflaţiei. Ciolacu admite că „mai e mult " până când creşterea economică înregistrată de România va fi resimţită şi la nivelul populaţiei.

Întrebat în emisiunea Insider Politic, la Prima Tv, dacă de la 1 ianuarie 2023 vor creşte pensiile, preşedintele PSD a răspuns: „Avem o lege. Avem o lege în vigoare. (...) Cel puţin cu indicele de inflaţie, categoric că vor fi modificate". 

Ciolacu a precizat că deciziile luate de Guvern în privinţa pachetelor sociale „au fost unele corecte" şi se văd în creşterea economică. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.