Ministrul Muncii, Marius Budăi anunţă luni două noi proiecte europene adresate categoriilor vulnerabile, pentru sprijinirea persoanelor care au dificultăţi în găsirea unui loc de muncă şi servicii comunitare integrate pentru comunităţile rurale, după întâlnirea cu doi social-democraţi europeni, Comisarul pentru coeziune şi reforme Elisa Ferreira şi Comisarul pentru locuri de muncă şi drepturi sociale Nicolas Schmit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Unul din obiectivele PSD în actuala guvernare este de a atrage fonduri europene pentru susţinerea categoriilor vulnerabile. Pe lângă cele două măsuri de acordare de vouchere pentru alimente şi vouchere pentru energie, finanţate din bani europeni, astăzi am lansat, în prezenţa a doi social-democraţi europeni, doamna Comisar pentru coeziune şi reforme Elisa Ferreira şi domnul Comisar pentru locuri de muncă şi drepturi sociale Nicolas Schmit, încă două proiecte europene adresate categoriilor vulnerabile”, a scris ministrul Muncii pe Facebook. 
 
Marius Budăi arată că un proiect vizează sprijinirea persoanelor care au dificultăţi în găsirea unui loc de muncă. ”Transformăm ANOFM dintr-o instituţie axată doar pe plăţi de indemnizaţii, într-una pro-activă care să ofere cetăţenilor îndrumări privind formare şi reconversia profesională pentru a-şi găsi mai uşor un loc de muncă”, scrie el. 
 
Al doilea proiect se referă la ”servicii comunitare integrate pentru comunităţile rurale”. ”În colaborare cu Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei vom extinde proiectul pilot deja implementat, la 2000 de comunităţi rurale, care vor avea acces la servicii medicale de bază, asistenţă socială şi consiliere şcolară pentru combaterea abandonului şcolar”, explică ministrul Muncii.
 
”Le mulţumesc celor doi comisari europeni social-democraţi pentru tot sprijinul acordat. De asemenea, le mulţumesc serviciilor tehnice din Comisia Europeană pentru dialogul activ în planificarea celor două proiecte strategice”, mai arată Budăi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.