Noul ministru de Interne, Lucian Bode, a declarat joi, după ce a preluat mandatul, că este interesat de o prezenţă cât mai eficientă în teren a poliţiştilor, în perioada sărbătorilor de iarnă şi a precizat că amenzile date de poliţişti nu sunt pentru a sancţiona cetăţenii, ci pentru a limita răspândirea COVID-19 .

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bode şi-a preluat mandatul în cadrul unei ceremonii cu gardă de onoare şi cu fanfară, fiind aşteptat pe treptele ministerului de către predecesorul său, Marcel Vela şi de secretarul de stat Raed Arafat. Şi plecarea lui Vela de la minister s-a desfăşurat după un ceremonial similar.
 
 
”Ne dorim să trecem cât mai repede de această perioadă complicată, dar suntem în stare de alertă şi în aceste condiţii le-am transmis colegilor din MAI, şefilor de structuri că sunt interesat de o prezenţă cât mai eficientă în teren, în această perioadă, în perioada sfintelor sărbători pentru că vreau ca românii să se simtă în siguranţă”, a declarat Lucian Bode.
 
Ministrul a vorbit şi despre amenzile pe care le dau poliţiştii, în această perioadă, celor care nu respectă regulile din pandemia de coronavirus.
 
”Scopul nostru nu este să sancţionăm cetăţenii, scopul nostru este de a limita răspândirea COVID-19 şi acest lucru l-am transmis la întâlnirea cu colegii, în momentul preluării mandatului”, a mai declarat Bode.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.