Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, declară că nu se va prezenta, marţi, la Comisia Economică din Senat, pentru a da explicaţii legate de împrumuturile contractate de Minister, Cîţu spunând că solicitarea privind audierea contravine regulamentului Parlamentului. Ministrul susţine că parlamentarii au alte modalităţi prin care pot afla informaţii de la miniştri, „fără a face circ politic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„După cum ştiţi bine, Ministerul Finanţelor Publice şi ministrul Finanţelor Publice este evaluat de Comisia de Buget-Finanţe. Acesta este regulamentul Parlamentului şi noi toţi trebuie să respectăm regulamentul Parlamentului. Senatorii, deputaţii au modalităţi prin care pot să afle informaţii de la ministrul Finanţelor Publice fără să facă un circ politic, sunt interpelări, întrebări şi dacă se doreşte audierea unui ministru, se poate face la Ora Guvernului. Deci sunt modalităţi prin care se pot afla aceste informaţii” a afirmat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, luni după amiază, într-o conferinţă de presă în care a fost întrebat dacă va răspunde invitaţiei senatorului Daniel Zamfir de a da explicaţii în Comisia Economică a Senatului. 
Cîţu a menţionat că sunt „foarte mulţi oameni care petrec timp în Parlamentul României” fără să fi citit vreodată regulamentul Legislativului, în acest context ministrul Finanţelor acuzând că astfel de oameni „au fost obişnuiţi cu modul PSD de a-şi bate joc nerespectând regulamentul”.
La rândul său, deputatul Florin Roman a adăugat că parlamentarii PNL recomandă senatorului Daniel Zamfir să citească regulamentul şi să folosească instrumentele prevăzute în acest document, respectiv întrebarea, interpelarea sau participarea la Ora Guvernului 
„Dacă are o lipsă de activitate, probabil că apropiindu-se campania electorală la PSD pesediştii îl aşteaptă în teritoriu. Cred că ar fi mult mai util în teritoriu, decât aici” a afirmat Florin Roman. 
Preşedintele Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir, a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că doreşte audierea în comisie a ministrului Finanţelor, în legătură cu împrumuturile contractate de România în ultima perioadă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.