Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, că în şedinţa de Guvern se află spre aprobare o Ordonanţă care prevede reorganizarea activităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) cu obiectivul de a consolida capacitatea instituţională a acesteia în colectarea veniturilor bugetului general consolidat dar şi combaterea fenomenului de evaziune fiscală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Proiectul de ordonanţă de urgenţă prevede reorganizarea activităţii agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) cu obiectivul de a consolida capacitatea instituţională a acesteia în colectarea veniturilor bugetului general consolidat dar şi combaterea fenomenului de evaziune fiscală”, a spus ministurl Finanţelor.

Boloş a precizat că, în acest sens, sunt propuse o serie de măsuri care ţin de organizarea ANAF de la structurile teritoriale a Direcţiei Generale Antifraudă şi în special pe operaţionalizarea, cu data de 1 ianuarie 2025, a structurilor teritoriale judeţene care privesc combaterea şi desfăşurarea activităţilor economice ilicite.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În plus, a arătat el, se vine cu un set de măsuri cu referire la baza materială a ANAF, astfel încât activităţile operative pe care le desfăşoară ANAF în combaterea evaziunii fiscale să aibă mai multă eficienţă.

”O a treia categorie de măsuri este descentralizarea activităţii Direcţiei Generale Mari Contribuabili, astfel încât inspecţiile fiscale să poată fi derulate cu o anumită operativitate, tot cu scopul acesta de a avea o activitate de colectare tot mai bună la bugetul general consolidat”, a mai spus ministrul Finanţelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.