Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, afirmă că nu se aşteaptă la noi creşteri de preţuri, tendinţa inflaţiei fiind de scădere, iar măsurile pregătite de guvern nu sunt de natură inflaţionistă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Marcel Boloş a fost întrebat, luni seară, la Digi 24, dacă vor mai creşte preţurile: ”Nu cred. Tendinţa este de inflaţie cu o singură cifră. Măsurile pe care noi le luăm nu sunt de natură inflaţionistă. Nu ar trebui să genereze dezechilibre macroeconomice”.

 

Ministrul a precizat, însă, că ”rămâne de văzut impactul pe care îl vor avea măsurile în termen de impact bugetar”.

”Mă refer la impactul asupra echilibrului macroeconomic şi nu există acum presiuni inflaţioniste decât dacă, Doamne fereste, există vreo creştere necontrolată a preţurilor cum a fost preţul la energie sau vin crize care nu le-am putut anticipa şi există creşteri bruşte ale preţurilor. Dar dezechilibre pe ceea ce înseamnă cerere-ofertă şi în general pe ceea ce înseamnă echilibru macroeconomic nu avem în vedere”, a adăugat Boloş.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.