Ministrul Finanţelor Publice, Alexandru Nazare, afirmă, marţi, că bugetul pentru 2021 este ”un buget robust, realist”, care va duce la relansarea economică. Nazare afirmă că o atitudine fiscal bugetară prudentă ”este necesară şi aşteptată din partea Comisiei Europene, după ani la rândul în care recomandările de ţară nu au fost respectate” şi consideră că bugetul adoptat este ”paşaportul României pentru accesul la cele 30 de miliarde de euro din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă”. Mnistrul Finanţelor apreciază că dacă ar fi fost adoptate amendamentele Opoziţiei, deficitul ar fi ajuns la 20%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bugetul de stat a fost aprobat! Este un buget al relansării economice, un buget robust, realist. Estimam pentru 2021 o creştere economică de calitate, bazată pe un nou maxim istoric al investiţiilor, în cuantum de 62 de miliarde, respectiv 5,5% din PIB. Prin reducerea deficitului cu 2,6% din PIB, intram pe un traiect al ajustării fiscal bugetare în linie cu recomandările Comisiei Europene. O atitudine fiscal bugetară prudentă este necesară şi aşteptată din partea Comisiei Europene, după ani la rândul în care recomandările de ţară nu au fost respectate”, a scris, marţi, pe Facebook, Alexandru NAzare.

Acesta susţine că ”acest comportament responsabil generează încredere, altfel spus este paşaportul României pentru accesul la cele 30 de miliarde de euro din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, de care avem atât de mare nevoie pentru dezvoltare”.

”Aş vrea să le mulţumesc tuturor colegilor din minister pentru efortul susţinut din această perioadă. De asemenea, aş dori să le mulţumesc membrilor Guvernului pentru susţinerea proiectului de buget. Au fost şi nemulţumiri, era firesc, important este că am ştiut să trecem peste ele. Nu în ultimul rând, le mulţumesc colegilor parlamentari care au rezistat la maratonul aprobării bugetului şi la asaltul amendamentelor. Am reţinut şi idei bune, le vom avea în vedere, dar per ansamblu, cuantumul amendamentelor opoziţiei a fost de 12,8% din PIB, respectiv 143,3 miliarde. Dacă acestea ar fi fost aprobate în bloc, deficitul României ar fi atins aproximativ 20%, dublul deficitului aferent anului 2020, mult peste orice tinta agreata cu partenerii europeni”, a mai scris ministrul Finanţelor.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, marţi, proiectul Legii bugetului de stat pe 2021, în forma iniţiată de Guvern, nefiind acceptate amendamente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.