Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu a declarat joi, după şedinţa de Guvern în care s-a aprobat rectificarea bugetară, că riscuri de gen recesionist sunt, dar că i-ar plăcea totuşi ca şi analiştii economici de la noi să fie un puţin mai cumpătaţi în aprecieri, prezentând scene apocaliptice, pentru că nu era cazul să anunţe o stagnare pe trimestrul doi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul a fost întrebat la Palatul Victoria despre riscul intrării României în recesiune.

”Situaţia este complicată încă de la preluarea mandatului actualului Guvern, era complicată şi înainte, a devenit şi mai complicată mai ales din februarie, când a apărut şi conflictul din Ucraina. Riscuri de gen recesionist sunt”, a spus ministrul Finanţelor, precizând că Germania deja se află într-o zonă de cvasi-stagnare.

”Mi-ar plăcea totuşi ca şi analiştii economici de la noi să fie un puţin mai cumpătaţi în aprecieri, prezentând scene apocaliptice, pentru că nu era cazul să anunţăm o stagnare pe trimestrul doi. Aţi văzut, ieri, cum s-a prezentat situaţia la Institutul Naţional de Statistică”, a spus ministrul Câciu. 

Adrian Câciu a arătat că ”există presiuni de încetinire economică, pe care le au în vedere”.

”De aceea, cel mai important lucru (..) este recuperarea întârzierilor pe zona de investiţii. Este un demers la care tot Guvernul trebuie să fie angajat dar şi autorităţile locale. Deci, acea zonă ne poate aduce într-un perimetrul de echilibru şi de ţinere a lucrurilor sub control a unor situaţii, având în vedere factorul de multiplicare al investiţiilor atât publice cât şi încurajarea celor private”, a mai afirmat ministrul Finanţelor de la Palatul Victoria.

El a arătat că este un motiv în plus pentru care au suplimentat bugetul la partea de investiţii private cu încă un miliard de lei. 

”Interesul nostru este ca economia să funcţioneze şi demersurile sunt în acest sens, iar în acest moment economia răspunde pozitiv la demersul guvernamental şi parteneriatul este real”, a mai declarat ministrul de Finanţe. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.