Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a ajuns vineri la Guvern, fiind chemată pentru o discuţie cu premierul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria, au declarat surse politice pentru News.ro. Întâlnirea are loc în contextul scandalului legat de centrele pentru bătrâni din Ilfov, care a produs deja o demisie în Guvern, a ministrului Muncii. Social-democraţii decide luni într-o şedinţă la partid cine va fi următorul ministru al Muncii, iar potrivit unor surse politice, sunt voci care cer ca şi Gabriela Firea să facă un pas în spate, pentru a nu afecta imaginea partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriela Firea a ajuns după prânz la Palatul Victoria şi are o discuţie cu premierul Marcel Ciolacu, au precizat surse politice. 

Numele Gabrielei Firea a apărut în scandalul legat de centrele pentru bătrâni din Voluntari, care a scos la iveală condiţiile inumane în care erau ţinuţi beneficiarii. Conform unui document consultat de către G4Media, Ştefan Godei, inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov, ar fi fost angajat de Gabriela Firea la cabinetul de senator în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023.

Ştefan Godei, liderul şi coordonatorul grupului care a pus la cale afacerea cu azilele de bătrâni, de pe urma cărora a câştigat peste 3,7 milioane de lei, îşi cheltuia o parte din bani pe droguri, prostituate şi lăutari, potrivit procurorilor DIICOT. Într-o singură noapte, el a reuşit să cheltuiască 25.000 de lei pe astfel de distracţii, a relatat Digi 24.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea a precizat că Ştefan Godei, inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov, nu a fost vreodată şoferul său. „Eu am acelaşi şofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituţiile, toţi jurnaliştii, toată primăria, tot Parlamentul, etc.”, a explicat Firea.

Zeci de persoane i-au cerut joi seară, la protestul organizat de Declic şi Corupţia Ucide în Piaţa Victoriei din Capitală, demisia Gabrielei Firea din funcţia de ministru al Familiei, considerând că aceasta ştia despre neregulile din căminele pentru vârstnici.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.