Ministrul Energiei, Virgil Popescu afirmă marţi, că în urmă cu o zi a participat la ADIPEC 2022 - eveniment care a reunit peste 150.000 de lideri mondiali în domeniul energiei, şi că a discutat cu ministrul Energiei şi Infrastructurii din Emiratele Arabe Unite despre cooperare în domeniul energiei, prin implicarea companiilor din Emiratele Arabe Unite în proiecte de investiţii în producţia de energie regenerabilă, nucleară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Energiei afirmă în postare că luni a participat la ADIPEC 2022 - eveniment care a reunit peste 150.000 de lideri mondiali în domeniul energiei.

”Am avut o convorbire cu E.S. Suhail AlMazrouei - ministrul Energiei şi Infrastructurii din Emiratele Arabe Unite şi am discutat despre cooperare în domeniul energiei, prin implicarea companiilor din Emiratele Arabe Unite în proiecte de investiţii în producţia de energie regenerabilă, nucleară, dar şi despre diversificarea şi intensificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale”, spune Virgil Popescu.

El arată că, de asemenea, a avut dialog cu reprezentanţii companiei Masdar, care se ocupă cu producţia de energie regenerabilă.

”Sunt interesaţi să investească în ţara noastră în colaborare cu Hidroelectrica şi i-am încurajat să intensifice dialogul pentru a demara proiectele cât mai curând”, a menţionat Virgil Popescu.

”Am discutat şi cu reprezentanţii companiei Taqa pentru a-i încuraja să facă investiţii în România. Este vorba de o colaborare cu cei de la Transelectrica pentru realizarea unui cablu de transport al energiei electrice în curent continuu HVDC, pentru modernizarea infrastructurii energetice. Prin cooperare vom reuşi să ne atingem obiectivele de creştere a producţiei de energie curată”, mai afirmă el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.