Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a avut luni, consultări politico-diplomatice cu ministrul afacerilor externe al Republicii Azerbaidjan, Jeyhun Bayramov, aflat în vizită oficială la Bucureşti. În cadrul discuţiilor, ministrul Odobescu a manifestat deschidere pentru avansarea, într-un ritm susţinut, a dialogului politico-diplomatic cu Azerbaidjanul, la toate nivelurile, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului de Externe, în cadrul întrevederii, cei doi demnitari au abordat stadiul şi perspectivele dialogului bilateral, precum şi temele de actualitate de pe agenda regională şi internaţională.

”Ministrul Luminiţa Odobescu a manifestat deschidere pentru avansarea, într-un ritm susţinut, a dialogului politico-diplomatic cu Azerbaidjanul, la toate nivelurile. A salutat cooperarea în materie de energie şi conectivitate, ca urmare a intensificării eforturilor de implementare a proiectului rutei de transport mărfuri Marea Neagră-Marea Caspică. De asemenea, a apreciat frecvenţa dialogului la nivelul Comisiei Mixte Interguvernamentale de cooperare economică şi tehnico-ştiinţifică, evocând găzduirea la Bucureşti a celei de-a VII-a sesiuni, în perioada 22-25 mai 2023”, se arată în comunicat.

MAE arată că o atenţie specială a fost acordată situaţiei de securitate din Caucazul de Sud.

”Ministrul Luminiţa Odobescu a evidenţiat poziţia fermă şi consecventă a României pentru normalizarea relaţiilor dintre Azerbaidjan şi Armenia, prin soluţionarea durabilă, negociată, cu respectarea principiilor dreptului internaţional, a tuturor aspectelor pendinte. În egală măsură, ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a condamnat cu fermitate agresiunea militară ilegală a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. A reconfirmat sprijinul neabătut al României pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a tuturor statelor, precum şi sprijinul multidimensional acordat Ucrainei încă din primele zile ale războiului”, mai precizează MAE.

Ministrul Jeyhun Bayramov a salutat dinamica dialogului bilateral şi a mulţumit pentru contribuţia majoră a României la dezvoltarea Parteneriatului Strategic bilateral, cu accent pe consolidarea cooperării sectoriale româno-azere în domenii strategice precum energie, transporturi şi educaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.