Ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, a declarat vineri că în Parlament este o lege, împotriva deepfake, care vine cu nişte reglementări foarte clare pentru acele persoane sau companii care generează conţinut fals, iar până în aprilie vom avea această lege, pentru că se află deja pe ordinea de zi la Camera Deputaţilor. Ministrul a arătat că a avut discuţii cu industria şi marile platforme de socializare şi că este important să se ajungă la un mecanism pin care acest conţinut fake să fie eliminat într-un timp foarte scurt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Cercetării a arătat la Digi24 că acest fenomen al deepfake-ului este şi în România şi în toată lumea.

Bogdan Ivan a afirmat că în Parlament este o lege, împotriva deepfake, care vine cu nişte reglementări foarte clare pentru acele persoane sau companii care generează conţinut fals.

”În mod normal, ar trebui să fie votată în cel mai scurt timp, pentru că e în dezbatere la Camera Deputaţilor, urmează să fie pusă pe ordinea de zi şi până în aprilie o să avem această lege”, a precizat ministrul.

Ivan a subliniat că legea vine cu amenzi pentru cei care produc conţinut fake, între 600 şi 90.000 de lei, iar în situaţia în care o instanţă din România constată o încălcare foarte gravă a legii, atunci acele persoane care au iniţiat astfel de conţinut pot să ajungă şi la pedepse cu închisoarea până la doi ani.

Ministrul Cercetării a arătat că a avut discuţii cu toată industria, cu marile platforme de social-media în care sunt distribuite astfel de clipuri video sau fotografii. 

”În momentul de faţă, urmează să ne întâlnim, concret, să creăm un set de filtre, ca să fie mult mai greu să încarci în reţea astfel de conţinut care foloseşte inteligenţa artificială şi nu reflectă realitatea”, a afirmat Bogdan Ivan, el adăugând că vorbim de Facebook, Instagram, Google, Microsoft. 

Ministrul a mai spus că este important să se ajungă la un mecanism pin care acest conţinut să fie eliminat într-un timp foarte scurt. 

”Prima dată şi cel mai simplu este să creezi acest filtru, ca să fie cât mai puţin conţinut fals pe reţelele de socializare”, a arătat el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.