Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu l-a primit miercuri pe ambasadorul agreat al Republicii Turcia la Bucureşti, Özgür Kıvanç Altan, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare. Oficialul român a evidenţiat nivelul excelent al relaţiilor româno-turce de parteneriat strategic, dialogul politic dinamic, la toate nivelurile, cooperarea solidă într-o gamă largă de sectoare, precum şi puternicele legături interumane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cei doi interlocutori au subliniat dinamismul schimburilor comerciale dintre România şi Republica Turcia, remarcând potenţialul încă foarte mare de dezvoltare a relaţiei economice, care trebuie valorificată  în continuare, în beneficiul ambelor state. De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu a salutat decizia comună de înfiinţare a Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt România-Turcia / şedinţa comună de guvern – noua structură de cooperare care ar urma să fie lansată în cursul acestui an, având drept obiectiv programatic întărirea dimensiunii strategice a dialogului bilateral. În context, ministrul român a subliniat relevanţa unei astfel de platforme de cooperare, inclusiv din perspectiva eforturilor întreprinse la nivel regional, european şi transatlantic, de consolidare a rezilienţei comune la provocările geopolitice şi de securitate tot mai mari”, arată comunicatul de presă al MAE.

Întrevederea a prilejuit, totodată, şi un schimb de opinii cu privire la temele de actualitate ale agendei regionale, în context fiind evocată relevanţa formatului trilateral de consultare România-Polonia-Turcia.

De asemenea, a fost discutată lansarea în perioada următoare a activităţii grupului de lucru comun privind Marea Neagră, convenit cu ocazia vizitei ministrului Aurescu la Ankara din luna decembrie, mai arată sursa citată.

Ministrul Bogdan Aurescu l-a asigurat pe oficialul turc de întregul sprijin al autorităţilor române pe durata mandatului său în România şi i-a urat succes în îndeplinirea atribuţiilor sale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.