Ministrul Apărării Naţionale Vasile Dîncu va participa luni, începând cu ora 10.00, la festivitatea de deschidere a anului universitar 2022/2023 în Universitatea de medicină, farmacie, ştiinţe şi tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş. Potrivit planurilor de şcolarizare ale MApN, în acest an au fost scoase la concurs şi ocupate, în cadrul sesiunii de admitere la Secţia de Pregătire Medico-Militară din Târgu Mureş a Insitutului Medico-Militar, 30 de locuri la specialitatea Medicină, iar la Catedra de Pregătire şi Perfecţionare Medico-Militară din Bucureşti - 67 de locuri la specialităţile Medicină, Medicină dentară şi Farmacie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul va avea loc în Sala de concerte a Palatului Culturii din localitate, potrivit comunicatului de presă al MApN.

În total, în cadrul Universităţii de medicină, farmacie, ştiinţe şi tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş sunt 198 de studenţi militari - 30 în anul I, câte 15 în anii doi şi trei, 54 în anul 4, 64 în anul 5 şi 20 în anul şase.

Pe parcursul celor şase ani de studii, studenţii Institutului Medico-Militar sunt angrenaţi în cercetări ştiinţifice locale, naţionale şi internaţionale, participând la simpozioane, congrese şi concursuri de lucrări pe teme medicale şi medico-militare, precum şi la manifestări similare organizate de academiile militare, mai indică sursa citată.

De asemenea, viitorii medici militari participă la studii universitare în cadrul programului ERASMUS, în instituţii de învăţământ superior de profil din străinătate. Astfel, în anul 2022-2023, 12 studenţi de la Târgu Mureş beneficiază de acest program.

Totodată, pe lângă pregătirea de specialitate pe linie medico-militară, studenţii participă la exerciţii şi aplicaţii militare organizate de MApN în parteneriat cu alte structuri ale sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.