Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a avut o discuţie cu ambasadorul SUA în România, ES Kathleen Kavalec, despre impactul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse asupra securităţii regionale, el afirmând că este important să suplimentăm misiunile NATO de poliţie aeriană, iar decizia SUA de a disloca aeronave F-16 în România constituie încă un sprijin în consolidarea posturii aliate de apărare pe flancul estic şi de descurajare a oricărei agresiuni împotriva teritoriului României şi al ATO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Situaţia de securitate de pe flancul estic al NATO este o preocupare constantă pentru noi şi aliaţii noştri. Am discutat, din nou, despre impactul pe care războiul de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina îl are asupra securităţii regionale, cu ambasadorul SUA în România, ES Kathleen Kavalec”, anunţă ministrul pe facebook.
 
Angel Tîlvăr precizează că în ceea ce priveşte recentele atacuri cu drone asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, a transmis că MApN monitorizează cu acurateţe situaţiile pe timpul atacurilor şi pentru a reduce riscurile în zonă. Totodată, suntem în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situaţia generată de aceste atacuri.
 
”Este important să suplimentăm misiunile NATO de poliţie aeriană, iar decizia SUA de a disloca aeronave F-16 în România constituie încă un sprijin în consolidarea posturii aliate de apărare pe flancul estic şi de descurajare a oricărei agresiuni împotriva teritoriului României şi al NATO. România rămâne un pilon de stabilitate în arhitectura de securitate aliată la Marea Neagră”, mai spune ministrul Apărării. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.