Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a discutat, vineri, cu Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, despre situaţia de securitate din regiune, demersurile pentru sprijinirea refugiaţilor şi măsurile de întărirea a apărării pe Flancul Estic al NATO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a avut joi, 10 martie, o discuţie telefonică cu secretarul apărării al Statelor Unite ale Americii, Lloyd J. Austin III. Cei doi oficiali au evidenţiat, în contextul deteriorării situaţiei de securitate din regiune ca urmare a invaziei Ucrainei de către Federaţia Rusă, curajul poporului şi armatei ucrainene în lupta pentru independenţa şi integritatea teritorială a ţării lor”, a transmis, vineri, MInisterul Apărării, într-un comunicat de presă.  

Potrivit sursei citate, oficialul român a salutat contribuţia SUA la eforturile de implementare a măsurilor de descurajare şi apărare de pe flancul estic, cu accent pe regiunea Mării Negre.  

”A menţionat rolul deosebit al militarilor americani din cadrul Task Force (TF) Cougar, dislocaţi în baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Totodată, a fost discutat stadiul procesului de înfiinţare a unui grup de luptă NATO în România, cu Franţa ca naţiune lider. Oficialul român a informat, totodată, asupra demersurilor României dedicate sprijinirii Ucrainei, în context fiind amintită recenta operaţionalizare a hub-ului umanitar”, a mai transmis MApN.  

În contextul actualelor evoluţii în planul securităţii, a fost evidenţiată şi decizia autorităţilor române de suplimentare a bugetului alocat apărării de la 2% la 2,5% din PIB. 

”Cei doi oficiali au subliniat necesitatea unui dialog continuu şi constant având în vedere complexitatea situaţiei actuale de securitate din Europa, care necesită acţiuni concrete atât în ceea ce priveşte contracararea acţiunilor Federaţiei Ruse cât şi sprijinul acordat Ucrainei”, a mai transmis MApN.  

  

  

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.