Ministrul Apărării Angel Tîlvăr a avut, miercuri, o serie de discuţii cu omologul spaniol Margarita Robles Fernánde despre situaţia de securitate din zona Mării Negre, marcată de agresiunea în desfăşurare a Rusiei în Ucraina, Cei doi oficiali au făcut şi o trecere în revistă a priorităţilor şi oportunităţilor pentru dezvoltarea parteneriatului strategic NATO-UE, în sprijinul securităţii euro-atlantice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am avut o întrevedere cu ministrul Apărării din Spania, Margarita Robles Fernánde, cu care am discutat despre situaţia de securitate din zona Mării Negre, marcată de agresiunea în desfăşurare a Rusiei în Ucraina”, a scris Angel Tîlvăr, miercuri pe Facebook.

Ministrul român al Apărării a adăugat că a trecut în revistă cu omologul spaniol priorităţile şi oportunităţile care vizează dezvoltarea parteneriatului strategic şi practic NATO-UE în sprijinul securităţii euro-atlantice.

„I-am mulţumit omologului meu pentru modul în care Forţele Aeriene spaniole execută, în România, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită şi misiuni în cadrul conceptului Vigilenţă Aeriană Întărită sub comandă NATO”, a completat Tîlvăr.

Ministrul Angel Tîlvăr a scris miercuri că au loc noi discuţii, la Bruxelles, despre cum poate fi sprijinită Ucraina, dar şi despre viitorul NATO, în cadrul Reuniunii Grupului de contact pentru Ucraina şi la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre NATO.

MApN a precizat că, încă de la început războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, România a acordat sprijin multidimensional ţării vecine care include asistenţă umanitară, sprijin politic, diplomatic şi economic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.