Ministrul Apărării Angel Tîlvăr a participat, la invitaţia ministrului forţelor armate franceze, Sébastien Lecornu, la o videoconferinţă, în format multilateral, cu o serie de parteneri europeni, pe tema situaţiei de securitate din Africa. El a reiterat continuarea angajamentului României pentru eforturile de contracarare a ameninţărilor şi provocărilor provenind din vecinătatea sudică precum şi asigurarea securităţii regiunii Mării Negre şi a flancului estic aliat, în contextul evoluţiilor războiului de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am participat, la invitaţia ministrului forţelor armate franceze, Sébastien Lecornu, la o videoconferinţă, în format multilateral, cu o serie de parteneri europeni, pe tema situaţiei de securitate din Africa, în data de 28 februarie. În cadrul activităţii, a fost prezentată viziunea revizuită a Franţei privind parteneriatele cu statele africane, în contextul noii strategii franceze pe această temă, invocată de preşedintele Emmanuel Macron, în discursul său din 27 februarie”, a scris Angel Tîlvăr, miercuri pe Facebook.
 
Ministrul Apărării a adăugat că a subliniat continuarea angajamentului României de a contracara ameninţările provenind din vecinătatea sudică şi în asigurarea securităţii în regiunea Mării Negre şi a flancului estic aliat, în contextul războiului din Ucraina.
 
„Cu acest prilej, am punctat continuarea angajamentului ţării noastre pentru eforturile de contracarare a ameninţărilor şi provocărilor provenind din vecinătatea sudică, în perspectiva promovării unei abordări de tip 360 de grade, alături de angajamentul nostru faţă de asigurarea securităţii regiunii Mării Negre şi a flancului estic aliat, per ansamblu, în contextul evoluţiilor războiului de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina. În acest sens, am evocat, de asemenea, că este nevoie de o perspectivă integrată a spectrului de ameninţări provenind din vecinătatea sudică şi estică. Mai mult, am subliniat şi importanţa consolidării posturii aliate pe flancul estic şi susţinerea partenerilor noştri din această regiune, Ucraina, Republica Moldova şi Georgia, în vederea contracarării ameninţărilor din orice direcţie”, a completat Tîlvăr.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.