În ultima zi a vizitei oficiale pe care a efectuat-o în Israel, ministrul Apărării Naţionale Vasile Dîncu a depus vineri o coroană de flori la Monumentul martirilor şi eroilor Holocaustului din Ierusalim şi a vizitat Memorialul „Yad Vashem”, arată un comunicat de presă al MApN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Atât la nivelul instituţiilor statului, cât şi la nivel individual, avem responsabilitatea de a acţiona astfel încât ororile Holocaustului să nu fie nicicând uitate şi să nu mai fie vreodată posibile”, a precizat ministrul Vasile Dîncu, în discuţiile cu experţii de la Memorialul „Yad Vashem”, potrivit sursei citate.
 
Vasile Dîncu a făcut cunoscut că încurajează măsurile active şi sistematice de prevenire, combatere şi sancţionare a radicalizării şi discursului instigator la ură, precum şi a oricăror forme de negare şi distorsionare a Holocaustului, a manifestărilor antisemite şi xenofobe şi a tuturor formelor de intoleranţă.
 
În cadrul Muzeul Holocaustului, demnitarul român a participat la ceremonia oficială de aprindere a Flăcării Veşnice şi a depus o coroană de flori în Sala „Aducerii-Aminte”, apoi a vizitat  Memorialul Copiilor şi a semnat în Cartea de Onoare.
 
În mesajul său, ministrul Apărării a menţionat, printre altele, angajamentul constant al României în ceea ce priveşte condamnarea antisemitismului, asumarea trecutului şi condamnarea negării Holocaustului evidenţiind, totodată, că răspunderea faţă de istoria recentă este obligatorie, astfel încât tragedia victimelor Holocaustului să nu fie repetată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.