Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că pe programul Start-Up Nationa, erau deja înscrişi 8.500 de solicitanţi, în timp ce, pe programul Femeia Antreprenor, se stă foarte bine, fiind deja aproape 1.400 de înscrieri. În total, ministerul are pregătite 14 astfel de programe, a mai spus Cadariu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi dimineaţă, pe programul Start-Up Nation, erau înscrişi 8.500 de solicitanţi, din păcate, nu stăm la fel de bine ca număr al înscrierilor pe Pilonul pentru dispora. Este motivul pentru care, dacă vom constata că lucrurile rămâm în aceşti parametri, în acest moment sunt doar 326 de cereri de finanţare depuse pentru 1.000 de locuri eligibile, am luat decizia şi vom prelungi perioada de depunere a cererilor de finanţare cu 30 de zile lucrătoare”, a afirmat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului. 

El a arătat că la al treilea program, privind Femeia Antreprenor, stau foarte bine, dovadă că acest program a fost aşteptat.

”Avem deja aproape 1.400 de înscrieri, în condiţiile în care termenul este data de 30 septembrie, pentru depunerea cererilor”, a arătat Cadariu. 

Potrivit ministrului, în total, ministerul are în pregătire 14 astfel de programe.

În privinţa celorlalte programe, Cadariu a spus că multe sunt *pregătite în proporţie de sută la sută, dar, ceea ce îi opreşte să le lanseze este lipsa aplicaţiilor care le le permită înscrierea pentru finanţări”.

”Astfel, sunt trei astfel de programe pregătite în proporţie de sută la sută, cel pentru microindustrializare, unde vor fi granturi de 500.000 de lei pentru 1.000 de beneficiari, cu un un buget total de 500 de milioane de lei. Complementar, un program destinat comerţului şi prestărilor de servicii, tot cu 1.000 de beneficiari şi granturi de 300.000 de lei, buget total de 300 de milioane de lei. Vom avea un program cu un buget ceva mai mic, doar 50 de milioane de lei, bani găsiţi în conturile ministerului, dintr-o finanţare în urma unei colaborări româno-elveţiene, cu care vom lansa un program de finanţare a ageţilor economici, cu dobândă subvenţionată”, a arătat Cadariu. 

Ministrul a explicat că vor putea lua astfel de credite agenţii economici, timp de 3 ani de zile, după care vor rambursa creditele.

Daniel Cadariu a arătat că mai are în pregătire 5 programe de promovare, 5 pentru promovare externă şi 2 pentru promovare internă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.