Ministrul Agiculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a făcut apel la unii politicieni de a nu mai încerca să bage în lupta politică fermierii, mai ales prin lansarea unor minciuni, cum ar fi că subvenţiile pentru fermieri vor fi mai mici, din cauză că a fost depăşit plafonul alocat iniţial. Referitor la plata subvenţiilor pentru 100 euro/h în sectorul vegetal, pentru crescătorii de suine şi păsări care va începe, săptămâna viitoare, şi pentru care Guvernul a alocat, joi, un miliarde lei bugetului MADR, Barbu a spus că „este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când acest tip de subvenţie este acordat şi persoanelor fizice, nu doar persoanelor juridice, exact cum am acordat şi acel sprijin de 2 lei/litrul de motorină”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ştiu că pe anumite grupuri s-a încercat lansarea unei minciuni cum că subvenţiile vor fi mai mici pe motiv că plafonul alocat iniţial va fi depăşit. Fac un apel către unii politicieni să nu mai încerce să bage fermierii în lupta politică, mai ales apelând la minciuni. Adevărul este unul singur. Aşa cum Guvernul a promis, fermierii vor primi 100 de euro/h în sectorul vegetal, 100 de euro pe UVM la porc şi 100 de euro pe UVM la pasăre. Avem peste 1,86 miliarde lei alocate acestei măsuri”, a declarat Florin Barbu, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

El a adăugat că „mai este un lucru foarte important” şi anume faptul că „este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când acest tip de subvenţie este acordat şi persoanelor fizice, nu doar persoanelor juridice, exact cum am acordat şi acel sprijin de 2 lei/litrul de motorină”.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.