Ministrul Afacerilor Externe Luminiţa Odobescu efectuează o vizită oficială la Chişinău, în perioada 19-20 iunie, la invitaţia viceprim-ministrului, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, anunţă MAE român. Vizita în Republica Moldova este prima deplasare externă a ministrului Luminiţa Odobescu, după preluarea mandatului. Aceasta va fi primită de preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu şi va avea întrevederi atât la Guvern, cu prim-ministrul Dorin Recean, cât şi la Parlament, cu preşedintele Igor Gros.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şefa diplomaţiei române va fi primită de Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şi va avea întrevederi atât la Guvern, cu prim-ministrul Dorin Recean, cât şi la Parlament, cu preşedintele Igor Grosu. De asemenea, agenda vizitei cuprinde consultări politice bilaterale cu viceprim-ministrul Nicu Popescu, arată MAE.

Vizita în Republica Moldova este prima deplasare externă a ministrului Luminiţa Odobescu, după preluarea mandatului la 15 iunie 2023. Aceasta are o relevanţă deosebită atât pentru abordarea subiectelor prioritare aflate pe agenda bilaterală şi de integrare europeană, cât şi pentru coordonarea demersurilor şi proiectelor pentru perioada următoare.

„Deplasarea are loc într-o perioadă marcată de eforturi intense ale autorităţilor Republicii Moldova pentru avansarea reformelor democratice şi pentru implementarea eficientă a recomandărilor Comisiei Europene formulate în iunie 2022, în contextul acordării statului de candidat pentru aderarea la UE. În cadrul discuţiilor cu înalţii oficiali de la Chişinău, ministrul Luminiţa Odobescu va reconfirma sprijinul ferm şi amplu al României în avansarea concretă a parcursului european, în depăşirea cu succes a provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova, precum şi pentru extinderea cooperării economice şi sectoriale bilaterale”, precizează MAE. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.