Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a avut marţi, o întrevedere cu James O'Brien, asistent pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat al SUA, în care a reiterat aprecierea României pentru contribuţia SUA la securitatea şi apărarea Flancului NATO, în special a României, în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi contribuţia ţării noastre la asigurarea culoarelor sigure de export pentru cerealele şi produsele agricole ucrainene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Afecerilor Externe, ”în cadrul întrevederii, ambii interlocutori au apreciat substanţa dialogului bilateral, cu accent pe dezvoltarea Parteneriatului Strategic România – SUA pe toate palierele sale, inclusiv prin avansarea procesului de pregătire a celei de-a 9-a sesiuni a Dialogului Strategic dintre cele două ţări.

”Cei doi oficiali au subliniat abordarea unitară a României şi a Statelor Unite în ceea ce priveşte iniţiativele de stimulare şi consolidare a interconectivităţii, cooperării, rezilienţei şi securităţii în regiunea extinsă a Mării Negre. De asemenea, au accentuat necesitatea consolidării coordonării transatlantice în gestionarea crizelor multiple care afectează securitatea globală”, se precizează în comunicatul oficial.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

MAE mai arată că ”ministrul Luminiţa Odobescu a reiterat aprecierea României pentru contribuţia SUA la securitatea şi apărarea Flancului Estic al NATO, în special a României, în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. A reiterat contribuţia ţării noastre la asigurarea culoarelor sigure de export pentru cerealele şi produsele agricole ucrainene.

”Ambele părţi au salutat intensificarea eforturilor care vizează îndeplinirea condiţiilor pentru includerea României în programul Visa Waiver”, arată ministerul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.