Ministerul Afacerilor Externe se declară miercuri şocat şi profund întristat de explozia şi pierderea de vieţi nevinovate la spitalul Al Ahli Arab din Gaza, precizând că dreptul internaţional umanitar trebuie să fie respectat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Afacerilor Externe din România se declară ”şocat şi profund întristat de explozia şi pierderea de vieţi nevinovate la spitalul Al Ahli Arab din Gaza”.

”Toţi civilii şi infrastructura civilă trebuie să fie protejate în orice moment. Dreptul internaţional umanitar trebuie să fie respectat. Responsabilitatea trebuie să fie clar stabilită”, mai precizează MAE.

Sute de persoane ar fi fost ucise într-o explozie produsă marţi seară la spitalul Ahli Arab din oraşul Gaza, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas, iar preşedintele Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas a anunţat trei zile de doliu.

Incidentul, condamnat deja de state arabe, dar şi de OMS, a intervenit în timp ce din Fâşia Gaza se trăgea o ploaie de rachete spre Israel. Armata israeliană investighează ce s-a întâmplat, dar reaminteşte că s-au mai întâmplat în trecut tiruri eşuate trase de Hamas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.