Deputatul PSD Mihai Weber a afirmat că România nu poate visa la independenţă energetică fără cărbune şi astfel a anunţat că parlamentarii social-democraţi vor depune un amendament la ordonanţa Ministerului Energiei „pentru menţinerea în funcţiune a capacităţilor pe cărbune până la finalizarea noilor investiţii, cât şi latura socială care îi vizează direct pe angajaţii Complexului Energetic Oltenia”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Europa mizează pe cărbun! România TREBUIE să facă la fel! Întâi CONSTRUIM noi capacităţi, apoi le punem în CONSERVARE pe cele existente!!! Mă opun categoric închiderii mineritului din Oltenia şi susţin punerea în CONSERVARE ( EXCLUS ÎNCHIDEREA) a capacităţilor pe cărbune doar după ce noile sisteme vor deveni operabile pe piaţa de energie.  În contextul actual, generat de criza energetică mondială, amplificată de conflictul din Ucraina,  ţări precum Germania, Austria , Polonia şi alte state europene, repornesc grupurile pe cărbune! România este OBLIGATĂ să urmeze acest exemplu”, a scris Mihai Weber, luni pe Facebook. 
 
El a adăugat că România nu poate visa la independenţă energetică fără cărbune.
 
„De aceea, în situaţia în care varianta ordonanţei propuse de ministrul Energiei nu respectă aceste condiţii, noi, parlamentarii PSD, avem pregătit un amendament care vizează atât MENŢINEREA ÎN FUNCŢIUNE a capacităţilor pe cărbune până la finalizarea noilor investiţii, cât şi latura socială care îi vizează direct pe angajaţii Complexului Energetic Oltenia”, a completat Weber. 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.