Fostul premier Mihai Tudose a afirmă, într-un mesaj postat pe Facebook, că Unirea Principatelor a fost ”un moment crucial în istoria acestei naţiuni în care vocea poporului a fost auzită şi respectată de către politicieni”. Tudose spune că este ”datoria noastră” să cinstim memoria înaintaşilor şi afirmă că ”uniţi şi solidari, putem da acestei ţări imaginea pe care ne-o dorim”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Unirea Principatelor, la 24 ianuarie 1859, a reprezentat un moment crucial în istoria acestei naţiuni, moment de mare solidaritate, în care vocea poporului a fost auzită şi respectată de către politicieni. A fost un prim moment în care românii s-au afirmat ca naţiune şi au făcut cunoscută direcţia pe care au ales-o, către un stat independent, în care voinţa comună, drepturile şi libertăţile cetăţenilor să fie considerate valori”, scrie Mihai Tudose, pe Facebook.

Acesta afirmă că ”este datoria noastră să cinstim memoria înaintaşilor noştri şi să ţinem vie conştiinţa românească”.

”Numai împreună, uniţi şi solidari, putem da acestei ţări imaginea pe care ne-o dorim. Sper ca în acest an, anul Centenarului Marii Uniri, să reuşim să transformăm orice reuşită individuală într-una de grup şi să purtăm, mai departe, vocea celor care au reuşit să ne unească”, mai spune fostul premier.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.