Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, marţi, că funcţia de city-manager al oraşului este o sinecură politică, dar şi o necesitate, după ce Petru Movilă, membru PMP, a renunţat la post, întrucât ar putea fi candidatul Alianţei Dreapta Unită la şefia Consiliului Judeţean Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Chirica a precizat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Petru Movilă şi-a depus demisia din funcţia de city-manager al oraşului.

Petru Movilă este membru PMP, iar surse politice afirmă că el nu a mai dorit să rămână în acest post, întrucât foarte probabil va candida la şefia Consiliului Judeţean Iaşi pe listele Alianţei Dreapta Unită.

Postul de city-manager al municipiului Iaşi va fi preluat de consilierul local al PNL, Ciprian Bostan.

Edilul Mihai Chirica a recunoscut că funcţia de city-manager este o sinecură politică, dar şi o necesitate.

”Este şi o sinecură politică pe care o fac rezonând cu PNL. A fost o sinecură politică şi în cealaltă negociere (cu PMP – n.r.). Am avut nevoie de Petru Movilă, dar a fost şi un element de negociere politică pentru că aveam nevoie de o majoritate în Consiliul Local. Acest lucru s-a făcut prin ocuparea postului de către un reprezentant al PMP. Domnia sa şi-a văzut de treaba lui, să nu credeţi că a stat şi s-a jucat cu pisicile prin cabinet”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În prezent, majoritatea în Consiliul Local Iaşi este asigurată de PNL, PMP şi de un fost consilier USR. Cei doi consilieri locali PMP votează constant proiectele iniţiate de edilul Mihai Chirica.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.