Primarul liberal al Iaşiului Mihai Chirica susţine că nu înţelege de ce este "aşa mare supărare" la USR PLUS pentru înlocuirea lui Stelian Ion de la Ministerul Justiţiei, el considerând că desemnarea şefilor de parchete era o prerogativă clară a preşedintelui României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ce e aşa mare supărare dacă l-a înlocuit pe Stelian Ion? Da' ce, nu mai există persoane competente la USR PLUS?", a declarat, marţi, primarul Iaşiului, Mihai Chirica, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că aplauzele de luni seară de la USR PLUS din momentul anunţării demisiei miniştrilor acestui partid le-a mai văzut în CEx-ul PSD când Dragnea îşi înlocuia premierii.

"Ce facem, ne aplaudăm că ne dăm jos? Am mai văzut asta la CEx-ul PSD, când Grindeanu era înlocuit cu Tudose. Hai să ne aplaudăm când facem fapte bune“, a susţinut Mihai Chirica.

Edilul liberal a afirmat că USR PLUS a dat dovadă de "infantilism" politic şi că nimeni din PNL nu a pus problema ca vreun minister USR PLUS să fie preluat de liberali.

"Esenţa acestui conflict politic pleacă de la lipsa de loialitate pe care USR PLUS a arătat-o faţă de PNL. Desemnarea şefilor de parchete a fost o prerogativă clară a preşedintelui României pe care fostul ministru al Justiţiei a vrut să o distrugă. De ce e mai corect ca desemnarea să fie făcută de ministrul Justiţiei şi nu de preşedinte? Cum ar fi să vină la mine directorul juridic din Primărie şi să spună că şi-a propus ca el să semneze toate dispoziţiile primarului?“, a afirmat Mihai Chirica.

Întrebat dacă actuala criză politică va afecta proiectele administraţiei locale, Mihai Chirica a răspuns: "Nu cred, guvernarea merge înainte. Eu cum am guvernat fără viceprimari? A simţit vreun ieşean o problemă?".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.