Edilul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat că îl susţine pe Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale, precizând că dacă i se va cere sprijinul, va participa în campania electorală a candidatului PNL la preşedinţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Chirica a declarat marţi că îl susţine pe Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale, motivând că actualul şef al statului n-a evitat Iaşiul şi că de fiecare dată când a venit în oraş nu a făcut-o doar pentru voturi.

"Ne-a tratat cu respect şi a promulgat Legea privind transformarea Iaşului în capitală istorică a României. Am avut onoarea să ne vedem de foarte multe ori la Iaşi, în diverse momente. Pentru o Românie stabilă, normală, după cum spune domnia sa în slogan, sau mai bine spus pentru o Românie care vrea să rămână în continuare un partener european viabil şi un partener internaţional recunoscut, cred că este cea mai bună opţiune", a declarat Mihai Chirica.

Întrebat de News.ro dacă se va implica activ în campania lui Klaus Iohannis, Chirica a spus că dacă i se va cere, o va face.

"Nu fac parte din staff-ul său de campanie, nu ştiu care e strategia preşedintelui. Nu m-am ferit să apar alături de preşedinte când a venit la Iaşi. Dacă se va cere sprijinul meu activ, îi stau la dispoziţie", a afirmat primarul Chirica.

El a adăugat că fiind independent, are dreptul să aibă o opţiune, adăugând că atât timp cât a fost dat afară de PSD, înseamnă că social-democraţii nu au nevoie de sprijinul său.

Mihai Chirica a câştigat Primăria în anul 2016, după ce a candidat pe listele PSD. El a fost exclus din acest partid în anul 2018, în urma criticilor formulate la adresa conducerii de atunci a PSD.

Surse din mediul politic ieşean afirmă că Mihai Chirica ar fi avut unele discuţii cu PNL pentru înscrierea în acest partid, însă filiala municipală a liberalilor ieşeni nu a fost de acord cu această variantă.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.