Politicienii au transmis, duminică, pe Facebook, urări românilor care îşi sărbătoresc ziua onomastică, amintind şi de însemnătatea religioasă a Duminicii de Florii. Cei mai mulţi dintre ei au ataşat şi fotografii cu flori de primăvară şi cu sărbătoriţii pe care îi au în familie la mesajele pe care le-au transmis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis le-a urat la mulţi ani celor care îşi serbează onomastica dis de dimineaţă şi a amintit şi despre însemnătatea zilei de Florii.

”Astăzi, în Duminica Floriilor, marcăm intrarea Domnului în Ierusalim şi ne pregătim să întâmpinăm marea sărbătoare a Învierii. Vă doresc tuturor celor care vă serbaţi onomastica un călduros «La mulţi ani»”, a scris şeful statului pe Facebook, asociind urării imaginea unui parc şi aunui copac înflorit.

De asemenea, premierul Sorin Grindeanu a postat pe contul său de Facebook o fotografie cu ramuri cu flori de primăvară şi a urat sărbătoriţilor la mulţi ani, amintind că de luni ”începe Săptămâna Patimilor”.

”O floare pentru flori. La mulţi ani, celor care îşi serbează astăzi onomastica. Să nu uităm însă că e ziua intrarii Domnului în Ierusalim, iar de mâine începe Săptămâna Patimilor. Să fim cu toţii mai buni”, a scris Grindeanu.

Nici fostul prim-ministru Dacian Cioloş nu i-a uitat pe cei care poartă nume de flori şi  le-a transmis pe reţeaua de socializare: ”La mulţi ani tuturor Florilor din preajma şi viaţa noastră, celor care ne aduc mireasmă, culoare, farmec şi frumuseţe în existenţă”. Şi el a optat pentur o ramură de pom înflorită.

La comentariul glumeţ al unei cititoare conform căruia cei care nu au nume de floare au "ghinion", nefiind felicitaţi, Cioloş a răspuns: "Când ştim să ne bucurăm pentru ceilalţi, nu e ghinion. Culoarea, frumuseţea, mireasma pot fi cultivate de oricine in suflet şi in preajmă".

Şi fostul preşedinte, Traian Băsescu, a transmis sărbătoriţilor sănătate. ”În Duminica Floriilor, viaţă senină şi multă sănătate celor care vă sărbătoriţi onomastica”, a scris Băsescu, alăturând, de asemenea, o fotografie cu ramuri de salcie.

La rândul său, preşedintele PSD Liviu Dragnea le-a urat ”o primăvară frumoasă” sărbătoriţilor de astăzi, ataşând mesajului o felicitare cu urarea de "La mulţi ani!" şi cu semnătura sa.

Liberalul Ludovic Orban consideră că numele fiecrui sărbătorit de astăzi este "o reprezentare a frumosului, numele unei flori", iar "diversitatea numelor şi numărul mare de creştini sărbătoriţi accentuează importanţa acestei sărbători. 

"La mulţi ani tuturor sărbătoriţilor! Să fim mai buni, să ne dea Dumnezeu sănătate şi înţelepciune!", scrie Orban, postând imaginea unei icoane.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a ţinut să-i ureze "La mulţi ani" în primul rând soţului său, Florentin Pandele, căruia i-a transmis să se bucure de viaţă. ”La mulţi ani sănătoşi soţului meu, Florentin! Să te bucuri de viaţă şi să te ocrotească Dumnezeu! La mulţi ani tuturor florilor”, a scris Firea pe reţeaua de socializare, ataşând şi o poză cu famila sa.

Pentru ceilalţi sărbătoriţi, Gabriela Firea a postat şi imaginea unui buchet de narcise galbene.

 

Victor Ponta le-a mulţumit celor care i-au făcut urări în această zi. ”Chiar dacă nu prea folosesc numele de Viorel, nu am niciun motiv să mă ruşinez cu acesta, îl consider foarte frumos, nu mă deranjează nici măcar cei care îl folosesc în sens peiorativ şi le mulţumesc tuturor celor care îmi transmit felicitările lor azi”, a scris Ponta, care a optat pentru fotografia unor flori de primavara albe şi albastre.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.