Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat luni, la comisia de apărare a Senatului, că secretarul american de stat, Rex Tillerson, sosit intempestiv săptămâna trecută la Bucureşti, l-a întrebat de ce nu a fost aprobat în Parlament proiectul de lege privind achiziţionarea de rachete Patriot, iar el i-a răspuns că au fost probleme cu cvorumul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”M-a întrebat cum a fost cu cvorumul, săptămâna trecută, şi i-am spus că sunt probleme de cvorum, din când în când. În niciun caz nu se referă la subiectul în sine şi coaliţia actuală de guvernare are o majoritate confortabilă în Parlament, deci probabil, cum i-am spus eu, săptămâna viitoare, deci azi, vom avea şi avizul cu raportul comisiei, dar şi posibil adoptarea în plenul Senatului”, a declarat Meleşcanu.

 
Ministrul Afacerilor Externe participă, în calitate de senator membru al comisiei de apărare, la dezbaterea proiectului de lege privind achiziţionarea sistemului de rachete Patriot. 
 
Secretarul de stat american Rex Tillerson, care a sosit miercuri seară la Bucureşti, avionul său făcând o oprire tehnică la întoarcerea din turneul asiatic, s-a întâlnit cu ministrul de Externe Teodor Meleşcanu şi cu ambasadorul SUA Hans Klemm.
 
Rex Tillerson a sosit la Bucureşti miercuri seară, avionul său făcând o oprire tehnică la întoarcerea din turneul asiatic, unde l-a însoţit pe preşedintele SUA Donald Trump. Ambasada SUA a precizat că Rex Tillerson nu are niciun program oficial în România.
 
Oficialul american a venit la o zi după ce senatorii PSD şi ALDE au lipsit de la şedinţa comisiei de apărare unde trebuia aprobat proiectul de lege privind achiziţionarea sistemului de rachete Patriot.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.