Mai multe zone din Palatul Parlamentului sunt păzite de serviciul de pază, iar în anumite zone presa nu are acces miercuri, în ziua votului moţiunii de cenzură împotriva Guvernului. Deputatul PNL Florin Roman spune că, de asemenea, a fost interzis accesul unui grup de militari rezervişti care voiau să participe la plen, unde se dezbate o lege importantă pentru ei, el afirmând că este prima dată de când este în Parlament când sunt luate astfel de măsuri. Deputatul PSD Eugen Nicolicea a fost întrebat de jurnalişti de ce au fost impuse restricţii pentru presă în Parlament, el replicând: ”Pe viitor, aveţi griă de comportament”. Nicolicea a susţinut că jurnaliştii nu ar trebui să mai aibă acces pe etajul unde este sala de plen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicolicea, despre restricţiile faţă de presă în Parlament: ”Pe viitor, aveţi griă de comportament”

“Având în vedere comportamentul pe care l-au avut invitaţii şi reprezentanţii presei, s-a căutat să se evite astfel de incidente. Nu ştiu, vi s-a părut normal să nu se poată să se treacă dintr-un loc în altul, să încurce cine a încurcat traseul unui premier şi al unui preşedinte?”, a spus Eugen Nicolicea.

 

Întrebat de ce aceste măsuri vizează şi presa, Nicolicea a replicat: “Păi nu vă vizează pe dumneavoastră, vizează absolut pe toată lumea, ca să nu se mai întâmple. Altădată, pe viitor, aveţi griă de comportament. (…) Deci aceasta este o atitudine eronată. Aveţi dumneavoastră jos la P (etaj – n.r.) toate dotările. Există sala presei, aveţi tot ce vă trebuie acolo? Şi dumneavostră staţi tolăniţi aici ca la autogară”.

Măsuri restrictive în Parlament, în ziua votului moţiunii de cenzură. Zone în care accesul este complet interzis şi zone delimitate pentru presă

"Sunt măsuri de securitate fără precedent. Este prima dată de când sunt în Parlament când văd aşa ceva", a declarat Florin Roman la Digi 24.

În zona plenului Parlamentului, jurnaliştii au o zonă delimitată unde au acces, iar trecerea dinspre Camera Deputaţilor este interzisă printr-un punct. T

otodată, printr-o altă zonă, accesul este permis spre Senat, dar doar dacă jurnalistul are legitimaţia la vedere. Potrivit unui angajat al serviciului de pază, restricţiile se aplică doar astăzi, când au loc dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură.

De asemenea, mai multe lifturi din Parlament sunt destinate exclusiv parlamentarilor, potrivit unei fotografii postate de deputatul USR Lucian Viziteu pe contul său de Facebook.

Potrivit unei decizii luate ieri de Birourile permanente reunite, grupul USR nu mai are dreptul să aducă invitaţi în Parlament până la finalul acestei sesiuni parlamentare, iar accesul tuturor vizitatorilor este strict interzis pe holul plenului, în timpul şedinţelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.