Senatorul USR Marius Bodea susţine că Primăria Iaşi ar trebui să ofere explicaţii pentru că a finanţat ani la rând o asociaţie al cărei şef a fost reţinut de procurorii DNA pentru acuzaţia de trafic de minori. ”Nu mai departe de luna trecută, primarul a participat la un eveniment organizat de Kasta Morrely, agenţia incriminată de DIICOT. Dar Chirica nu s-a limitat doar la vizite la proxenetul Bolea. A intervenit ca Primăria Iaşi să-l finanţeze ani la rând, cu bani din banii noştri”, afirmă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea a afirmat că, în ultima perioadă, aproape nu există scandal public în Iaşi în care să nu fie implicat şi numele edilului Mihai Chirica.

"E totuşi obositor să stai în fiecare zi cu ochii pe primar efectiv ca pe butelie, gândindu-te ce explozie va mai face acest personaj pentru care cuvântul controversat este deja prea puţin. Dar iată, acum a mai bubuit un scandal: unul dintre protejaţii săi, pe care l-a alimentat cu bani publici, banii Primăriei, a fost reţinut de DIICOT, cu propunere de arestare preventivă, pentru acuzaţia de trafic cu minori", a arătat senatorul Marius Bodea, într-o postare pe Facebook.

Parlamentarul USR a susţinut că "faptele ticăloase" ale lui Morel Bolea sunt cunoscute de mulţi ani în Iaşi, dar că primarul Mihai Chirica a propus consilierilor locali să aloce în continuare fonduri pentru asociaţiile lui Bolea.

Marius Bodea i-a cerut explicaţii edilului Mihai Chirica pentru atitudinea "binevoitoare" a edilului faţă de Bolea.

"Presa a scris în detaliu despre acest individ care îşi crease un fel de sectă sexuală. Toate datele erau pe masă, dar pe Mihai Chirica abuzurile de care este acuzat Bolea nu l-au impresionat. Nu mai departe de luna trecută, primarul a participat la un eveniment organizat de Kasta Morrely, agenţia incriminată de DIICOT. Dar Chirica nu s-a limitat doar la vizite la proxenetul Bolea. A intervenit ca Primăria Iaşi să-l finanţeze ani la rând, cu bani din banii noştri. Numai pentru un singur eveniment urma să îi ofere 70.000 de lei. În iunie, Primăria a alocat aproape 50.000 de lei unei alte organizaţii a lui Bolea, de asemenea vizată de DIICOT", a continuat el.

Potrivit acestuia, Mihai Chirica este "dublu trimis în judecată, complice cu mafioţii imobiliari şi acum complice cu un abuzator de copii".

"Ce ar mai trebui să facă pentru a înţelege că trebuie să plece de la Primăria Iaşi?", a adăugat Bodea.

Primăria Iaşi a intenţionat să finanţeze în acest an un festival iniţiat de asociaţia condusă de Morel Bolea, proiectul de hotărâre fiind inclus pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din luna februarie, deşi presa locală făcuse dezvăluiri privind unele activităţi dubioase derulate de asociaţia lui Bolea. În cadrul discuţiilor din plenul Consiliul Local, proiectul a fost respins prin votul consilierilor USR şi PSD.

Anchetatorii au reţinut o persoană, după percheziţiile de miercuri la gruparea din Iaşi care racola minori prin intermediul unui ONG şi al unei agenţii de modelling. Suspectul se afla într-un imobil cu 11 femei. Este vorba despre fondatorul asociaţiei Kasta Morrely din Iaşi, Morel Bolea.

Surse judiciare au precizat că ancheta procurorilor a pornit de la o sesizare vizând o acuzaţie de viol ajunsă acum doi ani la Parchetul de pe lângă Tribunal. 

După primele cercetări efectuate «in rem», anchetatorii au constatat că situaţia depăşea aria lor de competenţă şi au sesizat DIICOT.

"În cauză, s-a reţinut faptul că, în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, ar fi fost recrutate prin intermediul unei organizaţii neguvernamentale şi a unei agenţii de modelling, înfiinţate în municipiului Iaşi, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare şi abuz emoţional). Până la acest moment, în urma cercetărilor, au fost identificate cinci persoane vătămate. Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală", au comunicat, miercuri, procurorii DIICOT.

Cunoscut în lumea mondenă a Iaşiului, Morel Bolea coordonează activitatea a două asociaţii, EuroDemos şi Kasta Morrely.

Ambele asociaţii au beneficiat constant de finanţări din partea Primăriei Iaşi, prima pentru organizarea unor dezbateri asupra drepturilor omului, simpozioane sau concursuri, iar a doua, pentru organizarea anuală a unui festival de modă.

Tinerele care au depus mărturie în faţa anchetatorilor ar fi declarat că asociaţiile respective derulau tot felul de activităţi dubioase, unele fete susţinând chiar ar fi fost abuzate sexual.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.