Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a afirmat luni, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional, că măsura privind taxarea muncii part-time va avea un impact financiar pozitiv asupra bugetului de stat şi este necesară, iar PNL nu va avea câştig de cauză în sesizarea adresată Avocatului Poporului cu privire la acest proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„După cum bine cunoaşteţi, este o măsură pe care o şi avem în programul de guvernare, are un impact financiar pozitiv asupra bugetului de stat şi, în opinia mea, chiar apreciez că era necesară”, a afirmat Marian Neacşu, la remarca jurnaliştilor care i-au spus că liberalii au anunţat că vor sesiza Avocatul Poporului cu privire la taxarea muncii part-time.

Social-democratul a susţinut că, în opinia sa, PNL nu va avea câştig de cauză în urma sesizării adresate Avocatului Poporului cu privire la taxarea muncii part-time.

„Eu cred că este foarte bine ca ea să rămână în continuare, nu cred că vor avea câştig de cauză, chiar dacă cumva domnul Ciorbea, Avocatul Poporului, va face o sesizare la Curte (Curtea Constituţională – n.r.)”, a conchis Marian Neacşu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că Biroul Executiv al partidului a decis sesizarea Avocatului Poporului pentru a ataca la Curtea Constituţională (CCR) ordonanţa prin care Guvernul obligă angajatorii să plătească contribuţiile la asigurările sociale şi la asigurările de sănătate la nivelul salariului minim pentru cei care au contracte part-time, argumentând că actul normativ încalcă legea fundamentală, Codul Fiscal şi Legea privind transparenţa decizională.

Guvernul a aprobat, joi, în şedinţă, o Ordonanţă privind introducerea pentru angajatori a obligaţiei de a plăti CAS şi CASS la nivelul salariului minim, în prezent de 1.450 lei, pentru salariaţii cu timp parţial de muncă, indiferent dacă remuneraţia este sub nivelul salariului minim, excepţie de la această prevedere făcând elevii, studenţii şi pensionarii.

O altă solicitarea adresată Avocatului Poporului de a sesiza Curtea Constituţională a fost făcută de către Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) care consideră că Ordonanţa de Guvern prin care se introduce plata contribuţiilor de asigurări sociale la nivelul salariului minim brut pentru contractele de muncă part-time afectează în esenţa sa dreptul de proprietate al angajatorului, ceea ce contravine articolului 44 din Constituţie, "raportat la încălcarea dreptului de proprietate al angajatorului, prin obligarea acestuia de a plăti contribuţii sociale mai mari decât munca prestată de salariat în baza raporturilor de muncă".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.