Premierul Marcel Ciolacu a transmis, de Ziua Armatei, că deteriorarea situaţiei de securitate la graniţele României, dar şi conflictul din Orientul Mijlociu ne demonstrează, o dată în plus, de ce avem nevoie de o Armată puternică, care să facă faţă noilor provocări. El a subliniat că Guvernul României va continua să fie alături de Armata Română şi să ofere toate resursele atât pentru pregătirea militarilor la cele mai înalte standarde, cât şi pentru achiziţiile necesare pentru întărirea flancului estic al NATO şi consolidarea cooperării cu aliaţii noştri, arătând că este esenţial ca armata noastră să fie pregătită şi să investească în resurse şi tehnologie pentru a face faţă acestor provocări într-un mod eficient.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt onorat să fiu astăzi alături de dumneavoastră la sărbătoarea Armatei Române. Vreau să încep prin a transmite tuturor femeilor şi bărbaţilor care servesc în Armata noastră tot respectul şi admiraţia pentru ceea ce reprezentaţi pentru România şi pentru fiecare român. Mă uit cu mândrie la studenţii Academiei Tehnice Militare şi ai Universităţii Naţionale de Apărare care au depus astăzi jurământul militar. Voi sunteţi garanţia că Armata Română este pe mâini bune! Voi sunteţi garanţia că dragostea de ţară, curajul şi devotamentul sunt sentimente la fel de puternice în rândul tinerelor generaţii, aşa cum au fost şi pentru înaintaşii noştri! Vreau să le mulţumesc, de asemenea, bravilor veterani de război, pe care îi asigur de toată recunoştinţa şi preţuirea pentru modul în care şi-au servit Patria în cele mai grele momente, până la eliberarea ultimei palme de pământ românesc”, a spus premierul Marcel Ciolacu în discurs.

Şeful Executivului a arătat că ”trebuie să ne amintim cu mult respect de sacrificiul celor care şi-au dat viaţa în slujba ţării. şi trebuie să le cinstim memoria şi să ne angajăm să păstrăm valorile pentru care au luptat şi au murit”. 

”De la eroii noştri din Războiul de Independenţă şi din cele două Războaie Mondiale, până la eroii zilelor noastre, care s-au jertfit în teatrele de operaţii din întreaga lume, tuturor trebuie să le purtăm veşnică recunoştinţă pentru sacrificiul suprem în numele idealurilor naţionale”, a spus Ciolacu. 

Premierul a subliniat că ”deteriorarea situaţiei de securitate la graniţele României, dar şi conflictul din Orientul Mijlociu ne demonstrează - o dată în plus - de ce avem nevoie de o Armată puternică, care să facă faţă noilor provocări”. 

”Suntem membri ai NATO, iar asta reprezintă o garanţie că securitatea cetăţenilor români nu va fi pusă în pericol niciodată. Însă, trebuie să înţelegem că descurajarea şi combaterea eficientă a diferitelor tipuri de ameninţări la care suntem supuşi nu se poate face decât dacă vom investi masiv şi în dotări. Acesta este motivul pentru care, începând din acest an, am alocat un buget de 2,5% la Apărare. Această decizie politică a permis derularea unui număr mai mare de programe de înzestrare, dar şi iniţierea unui amplu proces de modernizare şi de transformare a Armatei României”, a afirmat Ciolacu.

Premierul a menţionat că ”Guvernul României va continua să fie alături de Armata Română şi să ofere toate resursele atât pentru pregătirea militarilor la cele mai înalte standarde, cât şi pentru achiziţiile necesare pentru întărirea flancului estic al NATO şi consolidarea cooperării cu aliaţii noştri”.

”Este esenţial ca armata noastră să fie pregătită şi să investească în resurse şi tehnologie pentru a face faţă acestor provocări într-un mod eficient”, a mai spus premierul. 

Şeful Executivului a transmis un mesaj de apreciere şi mulţumire către toţi cei care slujesc în Armata Română, de la soldaţi la comandanţi, pentru serviciul curajos şi devotat.

”Să nu uităm niciodată că apărarea patriei noastre este o misiune nobilă şi solemnă şi sunt convins că întreaga societate românească apreciază ceea ce faceţi zi de zi în slujba României şi a românilor. La mulţi ani, Armatei Române! La mulţi ani, România!”, a spus în finalul discursului Marcel Ciolacu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.