Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a transmis, marţi, pe Facebook, că facturile românilor vor scădea imediat, ca urmare a propunerilor PSD, agreate ieri în coaliţie, el precizând că toate aceste măsuri trebuie să fie adoptate cât mai repede prin ordonanţă de urgenţă de către Guvern, astfel încât să fie aplicate de la 1 februarie, inclusiv la factura din ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Facturile românilor vor SCĂDEA imediat – ca urmare a propunerilor PSD, agreate ieri în coaliţie”, spune Marcel Ciolacu în postare, el precizând că ”pachetul de măsuri al PSD duce preţul la energie electrică la nivelul de dinainte de liberalizarea sălbatică făcută de dreapta, respectiv 0,68 lei/kWh.
 
”De asemenea, am crescut plafonarea la 0,31 lei/kWh şi am aplicat o compensare de 40% la gaze naturale, astfel încât preţurile finale să fie mai mici. În plus, măsurile PSD au vizat şi creşterea volumele de consum atât la electricitate, cât şi la gaze pentru ca 90% dintre cetăţeni să beneficieze de preţuri scăzute, spre deosebire de doar 20% ca până acum”, mai scrie preşedintele PSD.
 
Potrivit lui Marcel Ciolacu, ”propunerile PSD, agreate de întreaga Coaliţie, trebuie să fie adoptate cât mai repede prin ordonanţă de urgenţă de către Guvern, astfel încât să fie aplicate de la 1 februarie (inclusiv la factura din ianuarie)”. 
 

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, luni seară, după şedinţa coaliţiei, că s-a ajuns la un acord, astfel încât să existe o plafonare a preţurilor la energie şi gaz, de la 1 februarie.

De asemenea, limitele în care trebuie să se încadreze consumatorii vor fi majorate, iar facturile care au fost emise greşit vor fi refăcute.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.