Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri că în acest moment consideră că s-au îndeplinit toate cerinţele iniţiale ale liderilor de sindicat din educaţie. Avem un memorandum, avem şi o ordonanţă, astfel că trebuie să ne gândim la copii şi să închidem anul şcolar, a spus preşedintele PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că este o decizie corectă, am văzut şi ministrul Justiţiei că a ieşit şi a făcut lămuririle în ceea ce priveşte anexele . Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte clare. În următoarea grilă, salariul debutantului va pleca de la salariul mediu brut pe economie. (..) Eu cred că e un moment în care s-au îndeplinit toate cerinţele iniţiale ale liderilor de sindicat. În acest moment, când avem un memorandum, avem şi o ordonanţă (..) cred că din acest moment trebuie să ne gândim la copii şi să închidem anul şcolar ca, pe urmă, împreună cu ministrul Muncii să terminăm grila, aşa cum ne-am asumat, pe 15”, a afirmat preşedintele PSD.

Întrebat dacă se va produce rotativa săptămâna aceasta, Ciolacu a spus: ”În primul rând trebuie să închidem greva din educaţie. Pe urmă sunt ferm convins că o să venim în faţa dvs şi o să prezentăm noul calendar”, a arătat el.

Despre rămânerea UDMR la guvernare, ţinând cont că liderul Kelemen Hunor nu e semnatar al angajamentului politic, Marcel Ciolacu a spus: ”Nu este un acord politic, este un angajament al meu şi al domnului premier Nicolae Ciucă, al celor oduă mari parttide, care ne-am asumat în acest moment această discuţie şi până la urmă această grevă”.

Despre situaţia din sănătate, Ciolacu a spus: ”Am avut deja vreo două, trei discuţii. Acolo sunt nişte restanţe la Legea 153, la fel cum sunt restanţe şi în domeniul de Apărare şi ordine publică. Din ce ştiu eu şi din ce am discutat cu domnul prim-ministru, mâine, în şedinţa de Guvern, aceste anexe vor intra în şedinţa de Guvern şi se vor suplimenta aceşti bani, nişte diferenţe la legea 153, este cu totul o altă abordare decât în educaţie”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.