Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, în şedinţa de Guvern, că România a făcut mare pas înainte în ceea ce priveşte Schengen, astfel că după 13 ani în care nu s-a întâmplat absolut nimic, am reuşit în sfârşit să avem o decizie politică privind ridicarea graniţelor aeriene şi maritime şi că pentru prima dată, avem un proces ireversibil. El a mai spus că vor continua negocierile astfel încât anul acesta să încheiem definitiv acest proces.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România a făcut mare pas înainte în ceea ce priveşte Schengen. După 13 ani în care nu s-a întâmplat absolut nimic, am reuşit în sfârşit să avem o decizie politică privind ridicarea graniţelor aeriene şi maritime şi posibilitatea emiterii de vize Schengen”, a spus premierul.

Ciolacu a menţionat că, ”pentru prima dată, avem un proces ireversibil”.

”Vom continua să lucrăm atât la nivel politic, cât şi tehnic – prin intermediul ministerelor de resort, pentru ca anul acesta să încheiem definitiv acest proces. România este egală în Europa, iar economia noastră trebuie să beneficieze pe deplin de statutul de membru Schengen”, a mai spus Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.