Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat, luni, la sediul partidului, unde are loc o şedinţă a conducerii PSD, că măsura propusă de social-democraţi de reducere a TVA de la 19% la 5% pentru energie şi gaze este suportabilă de către bugetul de stat. Ciolacu a precizat că insistă ca această prevedere să intre în vigoare de la 1 februarie şi a arătat că a avut discuţii cu premierul şi cu preşedintele PNL Florin Cîţu, urmând ca subiectul să fie prezentat în şedinţa coaliţiei, la ora 17.00. ”Nu este admis să liberalizezi preţul în plină pandemie”, a spus Marcel Ciolacu, întrebat cine se face vinovat de această situaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”În primul rând am finalizat tot pachetul de măsuri, pe toate cele trei componente, astfel încât să stopăm acestă escaladare a preţurilor şi să ieftinim facturile atât pentru populaţie cât şi pentru economie şi nu în ultimul rând, să încercăm să compensăm de la bugetul statului atât cât îşi permite bugetul statului, astfel încât să nu afecteze zona de investiţii şi ce ne-am propus pentru acest an”, a spus Ciolacu la sediul PSD. 

El a precizat că măsurile sunt finalizate şi vor fi discutate şi cu miniştrii PSD din Cabinetul Ciucă, în Biroul Permanent, urmând ca alte discuţii să aibă loc în şedinţa coaliţiei de la ora 17.00. 

Marcel Ciolacu a mai spus că a avut discuţii cu premierul Nicolae Ciucă, duminică şi sâmbătă, precum şi cu preşedintele PNL Florin Cîţu. 

”Am funcţionat şi până acum”, a afirmat preşedintele PSD. 

Despre măsura propusă de PSD de reducere a TVA-ului de la 19% la 5%, Ciolacu a declarat că această măsură este suportabilă de către bugetul statului, urmând să se aplice şi pentru energie şi pentru gaze. 

”Îmi menţin părerea că această măsură trebuie luată cu data de 1 februarie”, a mai spus Ciolacu. 

Preşedintele PSD a dat exemplul Franţei, unde, spune el, s-a plafonat preţul la energie la cea mai mare companie de stat. 

”După ce avem o decizie finală, în coaliţie, vom veni şi o vom prezenta”, a mai afirmat Marcel Ciolacu. 

Potrivit lui Ciolacu, la şedinţa coaliţiei au fost invitaţi şi ministrul Energiei, şi reprezentanţii ANRE şi ANPC. 

”Vedem că este afectată toată Europa, şi nu numai, nu cred că cel mai important acum este să găsim cine este vinovat. Dacă doriţi o părere personală, nu este admis să liberalizezi preţul în plină pandemie, fără să gândeşti efectele”, a mai spus preşedintele PSD. 

Despre o demisie a ministrului Energiei, Ciolacu a arătat că această decizie se ia în cadrul coaliţiei, împreună cu premierul. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.