Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, dacă legea pensiilor speciale nu va trece de Curtea Constituţională, va fi organizată o sesiune extraordinată a Parlamentului, în luna august, pentru această lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marcel Cioolacu a fost întrebat, marţi seară, la Antena 3, despre legea pensiilor speciale.
 
”Chiar dacă nu va trece de Curtea Constituţională, am făcut un calendar întreg la grupurile parlamentare şi le-am explicat colegilor că va fi nevoie de o sesiune extraordinară, cred că în luna august. Ştim cu toţii că există o perioadă în care şi Curtea este în concediu. O să vedem termenele date de către Curte”, a declarat Marcel Ciolacu. 
 
Premierul a explicat că are dreptul constituţional de a se adresa CCR pe această temă.
 
”Am dreptul constituţional să mă adresez Curţii Constituţionale, fiind un lucru atât de important pentru România, de îndeplinit o reformă, astfel încât să putem depune cererea de plată numărul trei. O să fac să fac acest demers, astfel încât termenul să fie unul mai rapid ca, în luna august, începutul lunii august, dacă este nevoie, dacă Curtea va considera necesar să facem o sesiune extraordinară, să transpunem ce decide Curtea”, a declarat Ciolacu.
 
Curtea Constituţională va discuta pe 26 iulie sesizările Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu şi la legea privind cumulul pensiei cu salariul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.