Premierul Marcel Ciolacu a mulţumit miercuri cancelarului Olaf Scholz pentru decizia sa şi a guvernului federal de susţinere necondiţionată a României pentru Schengen şi a precizat că prim-ministrul Pedro Sanchez a pus ca prioritate a preşedinţiei Spaniei aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. El a mai arătat că nu a avut până acum un contact direct cu premierul Austriei, ţara care se opune aderării României dar este ferm convins că urmează în perioada următoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mulţumesc încă o dată cancelarului Olaf Scholz pentru decizia sa personală şi a guvernului federal de susţinere necondiţionată a României pentru aderarea la spaţiul Schengen”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Premierul a spus că ”aderarea României la spaţiul Schengen este o datorie pe cre o au de a se implica cât mai mult”.

”Este o aşteptare din partea românilor şi un drept al românilor, deoarece Comisia a spus foarte clar că îndeplinim absolut toate criteriile tehnice, şi în ceea ce priveşte statul de drept, mai este o singură problemă, o decizie din punctul meu de vedere care ţine mai mult de politica internă a unui stat membru UE şi cred că încet, încet, vom realiza că interesele noastre personale nu trebuei să fie prioritare în faţa intereselor Uniunii Europene şi a Comisiei Europene, mai ales când avem o criză de securitate la frontiera României, România având cea mai lungă frontieră din Europa cu Ucraina.

Marcel Ciolacu a mai afirmat că a avut o discuţie în primul rând cu cei care au preşedinţia Consiliului în acest moment, Spania.

”Deja vedem că domnul prim-ministru Pedro Sanchez a pus ca şi prioritate a preşedinţiei Spaniei aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Nu am avut până acum un contact direct cu premierul Austriei, sunt ferm convins că urmează în perioada următoare”, a menţionat Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.